Hoe helpt reviews verzamelen bij GEO en SEO?
Jouw bedrijf bovenaan de zoekresultaten
Wil je dat jouw bedrijf bovenaan de zoekresultaten staat én wordt aanbevolen door AI-zoekmachines zoals Google Gemini, Claude en ChatGPT? Dan is het structureel verzamelen van échte klantbeoordelingen via een onafhankelijk reviewplatform essentieel. Feedback Company automatiseert jouw review verzameling voor maximale SEO- en GEO-impact.
Wat is het verschil tussen SEO en GEO voor jouw vindbaarheid?
Om vandaag de dag online klanten te trekken, moet je vindbaar zijn op twee fronten:
- SEO (Search Engine Optimization): Het optimaliseren van je website zodat je hoog scoort in de traditionele, blauwe linkjes van zoekmachines.
- GEO (Generative Engine Optimization): Het optimaliseren van je online voetafdruk zodat AI-zoekmachines (zoals Google AI Overviews) jouw bedrijf selecteren en expliciet aanbevelen in hun gegenereerde antwoorden.
Waar SEO draait om techniek en de juiste zoekwoorden op je website, draait GEO om online autoriteit en onafhankelijk bewijs. AI-modellen praten namelijk over jou op basis van wat anderen over jou schrijven.
Waarom reviews verzamelen de ultieme GEO-strategie is
Wanneer een consument aan een AI-zoekmachine vraagt: “Wat is een betrouwbaar verhuizingsbedrijf met goede service in Rotterdam?”, gaat de AI op zoek naar bewijs.
- AI leest en begrijpt reviews: De AI scant onafhankelijke platforms zoals Feedback Company. Als honderden klanten schrijven dat je “snel reageert”, “vriendelijk bent” en “binnen budget blijft”, begrijpt de AI die context.
- Keywords in natuurlijke taal: Klanten schrijven reviews in exact dezelfde natuurlijke taal als hoe mensen vragen stellen aan AI. Dit zorgt voor een perfecte match in het algoritme.
- Continuïteit is key: Een AI-model zoekt naar actuele data. Door continu reviews te verzamelen, laat je zien dat je service vandaag de dag nog steeds van het hoogste niveau is.
GEO-feit: AI-zoekmachines adviseren liever een bedrijf met 500 geverifieerde reviews op een onafhankelijk platform, dan een bedrijf met perfecte marketingteksten op de eigen website.
Moeiteloos reviews verzamelen via Feedback Company
Het handmatig opvragen van beoordelingen kost te veel tijd. Feedback Company maakt het verzamelen van onafhankelijke reviews simpel, snel en volledig geautomatiseerd.
- Volautomatische uitnodigingen: Door ons platform te koppelen aan jouw webshop of CRM, sturen we klanten automatisch een uitnodiging op het perfecte moment.
- Officieel Google Review Partner: Onze geverifieerde reviews worden direct doorgegeven aan Google. Dit zorgt voor de bekende gouden sterren in Google Shopping en Google Ads, wat je SEO-click-through-rate (CTR) met gemiddeld 17% verhoogt.
- 100% Geverifieerde data: Omdat wij voldoen aan de strengste Europese wetgeving rondom echte reviews, weten AI-modellen dat onze data 100% betrouwbaar is. Dit geeft jouw GEO-score een enorme boost.
Veelgestelde vragen over GEO, SEO en reviews
Hoe beïnvloeden online reviews mijn SEO-positie?
Google geeft voorrang aan bedrijven die betrouwbaar zijn. Door reviews te verzamelen via een officieel partnerplatform zoals Feedback Company, ziet Google dat jouw bedrijf actief en geliefd is. Dit zorgt voor een hogere positie in de lokale zoekresultaten (Google Maps) en de organische resultaten.
Wat is de rol van een onafhankelijk reviewplatform bij GEO?
AI-zoekmachines zijn getraind om nepnieuws en gemanipuleerde content te filteren. Reviews die je zelf op je website typt, worden door AI vaak genegeerd. Een onafhankelijk platform zoals Feedback Company verifieert de echtheid van elke beoordeling. Voor AI-modellen is dit het noodzakelijke keurmerk om jouw bedrijf te durven aanbevelen.
Hoeveel reviews moet ik verzamelen voor een goed resultaat?
Voor zowel SEO als GEO is de regelmaat van het verzamelen belangrijker dan enkel een hoog aantal. AI-modellen en consumenten kijken naar recente ervaringen. Een constante stroom van een paar reviews per week is effectiever dan eenmalig 100 reviews verzamelen en daarna stilvallen.
Start vandaag nog met het bouwen van jouw online autoriteit
Laat de transitie naar AI-zoeken geen bedreiging zijn, maar een kans. Begin vandaag nog met het geautomatiseerd verzamelen van reviews en claim jouw plek bovenaan in Google en ChatGPT.