Ik vond de training van griffiemedewerker heel erg fijn en heeft me bewust bekwaam gemaakt voor de taken in mijn werk. Ik ben erg tevreden!
Over teveel dagen gespreid, waren iedere keer al vroeg klaar. Dit zou effecienter kunnen. Docent zou de presentatie nog naar ons toe sturen. Tot op heden nog niets mogen ontvangen. Ook de certificaat voor deelname niet ontvangen/gekregen.
De locatie was top! Lesmateriaal was wat minder, leek wat verouderd en stonden veel spelfouten in. Van de twee dagen, vond ik dag 1 het minst en sloot dag 2 beter bij mijn verwachtingen aan. Bij de tweede dag werd dieper en actiever ingegaan op de stof en bij dag 1 was dit een stuk minder!
De docent heeft eigenlijk alleen maar voorgelezen uit de syllabus, het was meer een presentatie ipv een les en hierdoor niet erg interactief. Ook werd er veel herhaald wat al in module B1a aan bod was gekomen.
- Te veel powerpoint sheets (death by powerpoint ;-))! - Sluit niet aan bij behoefte - Sluit niet aan bij verwachting
Te weinig op pratijk situaties ingegeaan en teveel teoretische lesstof behandeld in de les. Dit had ook als thuisstudie bestudeert kunnen worden, zodat er in de les dieper op de inhoud ingegaan kon worden.
Voldoende informatie. Duidelijke uitleg. Ruimte voor vragen en eigen ervaringen uitwisselen.
Fijn zou geweest zijn als er rekening gehouden was met dieet wensen. Er was ruime keus qua vlees, maar minder vegetarisch.
De online leeromgeving is erg slecht en onprettig, doordat de docent alleen in een klein hokje te zien was. Bovendien was het lesmateriaal niet aangepast op een digitale omgeving, waardoor het niet goed werkte. De docent van het blok Effectief Adviseren is in mijn optiek niet geschikt als trainer. Ze nam geen leiding over de groep/les en ik kreeg sterk de indruk dat ze er totaal geen zin in had.
Allebei de docenten konden goed de informatie en stof overbrengen. Door het actief vragen naar praktijkvoorbeelden van ons maar ook door het gebruik van eigen praktijkvoorbeelden, gaven ze meer kleur aan het verhaal. Het lesmateriaal was eenvoudig en zelfs leuk om te lezen. De locatie heb ik als prettig (faciliteiten en service) en goed toegankelijk ervaren (reizen met het OV). Al met al prima cursus die ik zeker ga aanraden.
Opleiding was zeer nuttig, locatie was goed, de lessen en docent goed.
De deskundigheid van het ochtendprogramma was in geen heinde en verre te bekennen. We zijn om 09.30 uur begonnen met een voorstelrondje en die eindigde in een kringgesprek die tot 12.00 uur duurde. In al deze tijd zijn geen ven de inhoudelijke actualiteiten besproken. Van 12.00 tot 12.45 is het middagprogramma besproken. Hierin bleek alles problematiek te hete i.p.v. van dat het aangeduid wordt als een actualiteit of hetgeen speelt op de markten. Als er vragen werden gesteld door 1 van de aanwezigen bleek dat er niet of nauwelijks kennis over de zaken was en er onjuiste of verkeerde antwoordde werden gegeven. Voor een dag waar je wijzer uit moet komen worden er dus verkeerde dingen gezegd waardoor we als marktwezen niet op 1 lijn kunnen werken wat in deze tijden van groot belang is nu de markten door alle ontwikkelingen leeg dreigen te lopen. De lunch was goed verzorgt en het personeel allervriendelijkst, zij krijgen een 10. Om 13.30 ging dan eindelijk de actualiteiten dag van start, waar overigens geen lesmateriaal voor uitgereikt is maar een lijst met problematieken, en de opgegeven punten werden overgeslagen of totaal niet behandeld omdat om 14.00 uur het middagprogramma met een spreker uit de advocatuur startte. Het middagprogramma was dan eindelijk waar we enigszins voor kwamen en kregen we interessante juridische punten over diverse zaken uitgelegd. Maar ook hier werd niet op de ingegaan waar we als gemeentelijke markten tegen aanlopen in de praktijk zoals de Zero emissie, schaarse vergunningen en het vergroenen van oude stadskernen waar de markten al 100e jaren staan. Wat er deze dag is behandeld slaat niet aan bij mij in de praktijk. Ik vind dan ook de prijs kwaliteit ver onder de maat. Om dit bedrag te moeten betalen voor een kringgesprek waar geen actualiteiten zijn besproken vindt ik buiten alle proporties. ik besluit dan ook te bedanken voor een eventuele volgende actualiteiten dag.
Doorlooptijd van de opleiding was veel te lang (veel en lang uitstel door de Bestuursacademie en op laatste moment wijzigingen op het geplande rooster). Begeleiding bij de eindopdracht en bij opdracht module Bestuurlijk Adviseren is zeer slecht en niet ondersteunend. Zeker niet alle modules sloten goed aan bij het vak 'griffier'.
Docent eerste twee dagen (Politieke Antenne) erg sterk. Laatste dag vond ik minder sterk. Erg gefocust op gemeente, zou dit scheiden (gemeente en rijk).
Helaas ben ik ziek. Ik heb dus 2 bijeenkomsten moeten missen. Mar de eerste dag was super leuk en intressant.
Bestuursacademie Nederland verzamelt bedrijfsreviews bij Feedback Company. Het bedrijf verzamelt onafhankelijk reviews.
Bestuursacademie Nederland heeft de volgende resultaten bereikt:
Bestuursacademie Nederland
Marathon 7
1213 PD Hilversum
Opleiding was zeer nuttig, locatie was goed, de lessen en docent goed.
Bestuursacademie Nederland heeft de volgende resultaten bereikt:
Bestuursacademie Nederland