Ik was opzoek naar een basis voor BBV en die heb met deze training naar verwachting ook gekregen.
De docent was zeer kundig en gedreven. Hij stemde het verhaal ok fijn af op de praktijk van de deelnemers. Het is jammer dat de basiscursus op een dinsdag is, anders had ik me daar direct voor...De docent was zeer kundig en gedreven. Hij stemde het verhaal ok fijn af op de praktijk van de deelnemers. Het is jammer dat de basiscursus op een dinsdag is, anders had ik me daar direct voor aangemeld.
Ingeschreven bij de BESTUURSacademie voor deze opleiding (weinig bestuur voorbij zien komen). Eerste module over Bestuurskundig management. Het boek Strategisch Management is verouderd en gebaseerd...Ingeschreven bij de BESTUURSacademie voor deze opleiding (weinig bestuur voorbij zien komen). Eerste module over Bestuurskundig management. Het boek Strategisch Management is verouderd en gebaseerd op een maatschappelijke onderneming wat een overheidsinstantie niet is waardoor je alles om moet buigen naar overheid, zeer onprettig en onhandig. De docent was meer een huiswerkbegeleider en had geen kennis laat staan bestuurlijke ervaring. Er is een apart thema over Beleid maar dat kwam door deze docent niet goed uit de verf waardoor je alles zelf moest uitzoeken. De theorieën en modellen uit het boek waren verplicht te gebruiken maar waar je nauwelijks mee werkt in gemeenteland. Het viel heel erg tegen. Enige voordeel was dat deze module in Rotterdam gegeven kon worden en dat de BCN locatie prima is (Capelle a/d IJssel). Moduleopdracht uiteindelijk wel behaald.
Module twee was Bestuurlijk adviseren. Bestuurlijk kan je wel weg laten. Ook deze docent was nauwelijks bestuurlijk onderlegt, ging heel ver in op allerlei modellen en theorieën, was veel aan het zenden en sprak zichzelf zo nu en dan tegen. Het boek Professioneel Adviseren ging over begrip, empathie en beïnvloeden in de rol van adviseur. Vrij algemeen en niet erg specifiek binnen overheidsland. Nadeel was dat deze module in Utrecht (Rijnsweerd) werd gegeven en niet in Rotterdam. BCN locatie was wel ook weer prima. Moduleopdracht nog af te ronden maar is een erg grote opgave aangezien de stof m.i. niet zoveel toevoegde aan wat ik er van verwachtte in eerste instantie en het daardoor moeilijk op te brengen is. Weinig praktijkvoorbeelden in beide modules helaas.
Ben je op zoek naar een echt goeie opleiding waarin je als (startend) beleids-adviseur/ontwikkelaar/medewerker aan de slag moet dan raad ik deze opleiding niet aan. Mogelijk is dit anders met andere docenten en boeken.
Isa
De docent heeft veel kennis en ervaring m.b.t. de lesstof. Hij legt veel lesstof uit aan de hand van voorbeelden vanuit de praktijk, wat ik erg fijn vond. Verder was de locatie (BCN Eindhoven) goed...De docent heeft veel kennis en ervaring m.b.t. de lesstof. Hij legt veel lesstof uit aan de hand van voorbeelden vanuit de praktijk, wat ik erg fijn vond. Verder was de locatie (BCN Eindhoven) goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. De kwaliteit van het lesmateriaal was ook erg goed. Er werd gebruik gemaakt van een fijne, beknopte syllabus, welke makkelijk te lezen en te begrijpen is. De opleiding sluit goed aan bij de beroepspraktijk.
Jolanda
Edwin
Met dank aan de docent echt leuke dagen gehad. Door haar ging de informatie uit het boek leven. Daardoor sloot het cursusmateriaal ook goed aan.
De online training vond ik een aanfluiting. De laatste 2 online trainingen werden ook onderbroken door privé omstandigheden van de docent. Daarnaast kreeg iedereen dezelfde beoordeling met dezelfde...De online training vond ik een aanfluiting. De laatste 2 online trainingen werden ook onderbroken door privé omstandigheden van de docent. Daarnaast kreeg iedereen dezelfde beoordeling met dezelfde tekst voor ons huiswerkopdrachten. Het heeft me niet dat gebracht wat ik had gehoopt en dat is een betere presentatie en uitleg over dit vakgebied.
Faeq
De website kan beter en de stof mag ook minder uitgebreid.
Opleiding sluit erg goed aan bij mijn functie en werk.
Gerard
Lesinhoud was ondanks het stoffige onderwerp luchtig en begrijpelijk gedoceerd. Mooie actuele onderwerpen uit de gemeentes en veel ruimte voor vragen uit de eigen praktijk. Locatie is mooi, goed...Lesinhoud was ondanks het stoffige onderwerp luchtig en begrijpelijk gedoceerd. Mooie actuele onderwerpen uit de gemeentes en veel ruimte voor vragen uit de eigen praktijk. Locatie is mooi, goed bereikbaar en de lunch is voortreffelijk.