9.2 /10

2026 reviewsSchrijf review

checkbox95% beveelt Zonneplan.nl aan!

2026 reviews

Jan den Dekker

Voordelig

Terug leveren zonnepanelen

Antwoord Zonneplan.nl

Dank je voor de review! Fijn om te horen dat de terugleveren met zonnepanelen als sterk punt wordt ervaren. Dank voor het vertrouwen! ☀️

Jan

Probleemloos

Prijs
De app is minder uitgebreid als die van Tibber
Stroom, dynamisch

Antwoord Zonneplan.nl

Fijn om te horen dat alles probleemloos is verlopen en dat de prijs als sterk punt wordt gezien! Dank ook voor de feedback over de app, dat nemen we mee.

Lex v Wallenburg

Geen terugleverkosten

Algehele verbruik in beeld brengen.
Dagelijks de gunstige stroom periode kiezen middels de connector aangesloten op de slimme meter..

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de mooie review! Fijn om te horen dat het energiecontract zo goed bevalt en dat het profiteren op gunstige moment goed af gaat.

Eddy

super goed

nog niet ontdekt
duidelijkheid
Electra, gas

Antwoord Zonneplan.nl

Dank je voor de review! Fijn om te horen dat alles super goed bevalt en dat de duidelijkheid als sterk punt wordt ervaren. Dank voor het vertrouwen! ☀️

Rudy

Overstappen ging prima. Admiinistratie lijkt hier in orde; een foutje werd na één e-mail meteen hersteld. De app werkt hier ook goed. Apparatuur om verbruik te monitoren werd op tijd verstuurd.

Zou mooi zijn als de app van verschillende systemen van zonnepanelen en ook die van Homewizard direct te koppelen is aan de app van Zonneplan.
Probleemloze overstap. Klantenservice reageert snel. Voorschot is zelf in te stellen op dynamisch of vast
Gas en elektriciteit

Antwoord Zonneplan.nl

Fijn om te horen dat de overstap probleemloos is verlopen, de administratie op orde is en dat een foutje snel is hersteld. Mooi dat de app goed werkt, de apparatuur op tijd is geleverd en dat de flexibiliteit van het voorschot wordt gewaardeerd. Dank ook voor de tip over het koppelen van andere zonnepanelen‑systemen en HomeWizard. Waardevolle feedback die we meenemen. ☀️

Jack Velthuijs

Aanmelding voortvarend opgepakt en gaandeweg informatie verstrekt inzake de voortgang van het proces.

Heldere afspraken, duidelijke informatie.
geen.
stroom

Antwoord Zonneplan.nl

Wat fijn om te horen dat de aanmelding voortvarend is opgepakt en dat je goed op de hoogte bent gehouden van de voortgang. Mooi dat de heldere afspraken en duidelijke informatie zo worden gewaardeerd.

Pieter

SterSterSterHalve sterLege ster

Goede app vriendelijk personeel

goede prijzen
Vervelend is KIKI een vraag wordt na veel antwoorden die je al weet en niet ter zake zijn uiteindelijk door getuurd naar een medewerker.
elektra

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de mooie review! Fijn om te horen dat de app, de vriendelijke medewerkers en de prijzen goed bevallen. Dank ook voor de feedback over Kiki, begrijpelijk dat het vervelend is als je eerst door meerdere antwoorden moet voordat je een medewerker spreekt. Dat nemen we mee om dit te verbeteren.

Kroes

Duidelijke app

Kan zien hoeveel verbruik in euros
Stroom

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de mooie review! Fijn om te horen dat de app duidelijk is en dat je je verbruik goed kunt volgen.

Van Lierop

Geen terugleverkosten op de zonnepanelen

Meterstanden zichtbaar
Overzichtelijk app
Stroom en gas

Antwoord Zonneplan.nl

Dank je voor de review! Fijn om te horen dat geen terugleverkosten en de overzichtelijke app zo goed bevallen. ☀️

Marco

SterSterLege sterLege sterLege ster

Slimme laadpaal die niet zo slim is? Ik heb bijna alle producten van Zonneplan; de panelen, het energiecontract en nu ook de laadpaal. In die laatste ben ik qua installatie heel tevreden maar in de teksten van de laadpaal krijg je de impressie dat deze slim werkt en automatisch je auto gaat laden op basis van je vertrektijden. Er wordt niet bijverteld dat je letterlijk iedere dag in de app moet instellen dat je de volgende dag wederom op dezelfde tijd gaat vertrekken... Bijna niemand gaat op verschillende tijden van huis maar toch moet je dat instellen, iedere dag weer. Als je 5 dagen in de week naar kantoor rijd op dezelfde tijd moet je dus iedere dag weer instellen dat je wéér weg gaat. Dat doe je dan 260 dagen per jaar iedere dag weer voor de volgende dag terwijl er een hele simpele software oplossing voor is; laat de gebruiker gewoon zijn / haar standaard vertrektijden instellen!? Alsjeblieft ontwikkel dit want dit had ik op zn minst wel verwacht van een slimme laadpaal; een laadschema, dat zit al op verscheidene 'domme' laadpalen. Ook is er geen batterij conditionering modus ingebouwd in de software. In de winter moet een Tesla, maar ook andere elektrische auto's, de batterij voorverwarmen. Het heeft dan nut dat de auto aangesloten is zodat deze stroom kan ontrekken om de auto en batterij voor te verwarmen. Dit laatste zou een mooie nice to have zijn, maar het eerste wat ik Benoem echt bizar dat het er niet op zit. Er zijn genoeg domme laadpalen die dit wel doen, hierdoor baal ik van mijn aankoop.

Fijne panelen en zonneplan energie
Zie review
Laadpaal

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de review. Wat vervelend dat dit tegenvalt — bedankt voor het helder aangeven van de knelpunten. Gelukkig kun je wel dagelijks een laadschema in de app instellen zodat je flexibel kunt inspelen op veranderende energieprijzen en persoonlijke behoeften. We nemen je opmerkingen over vaste vertrektijden en batterijvoorverwarming serieus en we geven je verbeterpunten door.

Louis

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Slechte service!! Ik heb sinds 2019 zonnepanelen van Zonneplan, hierbij zat een gratis serviceplan en 10 jaar fabrieksgarantie op de omvormer. Op 28 juli 2025 stopte de zonnepanelen met het leveren, 30 juli heb ik Zonneplan hiervan op de hoogte gebracht. Hierna heb ik steeds zelf contact op moeten zoeken met Zonneplan, zij reageren zelf niet, er werd mij tijdens zo’n telefonisch contact wel duidelijk gemaakt dat het niet snel zou kunnen gaan gebeuren. Via een sms bericht op 7 augustus van Zonneplan de planning doorgekregen, de plandatum werd 5 september, dus ongeveer 5 weken na doorgeven van storing. Op 5 september is een externe partij gekomen om de storing op te lossen, zij hadden geen nieuwe omvormer bij en zijn na vaststellen dat de omvormer defect was weer vertrokken. Ik heb vervolgens zelf weer telefonisch contact moeten zoeken met Zonneplan want zij laten niets van zich horen, uiteindelijk op 9 september email gekregen dat zij contact op gaan nemen met de leverancier van de omvormer. Op 10 september heb ik een email gestuurd naar Zonneplan dat ik niet tevreden ben over hun gebrek aan service, hierop werd niet gereageerd, wat een verassing. Nieuw sms bericht van Zonneplan met afspraak om storing op te lossen werd ingeplant op 15 Oktober, een externe partij heeft op die dag de storing verholpen door een nieuwe omvormer te plaatsen, deze diende nog wel geactiveerd te worden hetgeen op 17 Oktober plaats vond. De externe partij leverde goed werk. Heb vervolgens weer contact gezocht met Zonneplan met de vragen of dit een gebruikelijke manier is om met klanten om te gaan en of ik compensatie kon krijgen voor misgelopen opbrengsten van ongeveer €330, dit was niet mogelijk. Een storing die gemeld werd op 30 Juli werd verholpen op 17 Oktober, dus pas na 11 weken!

Betere communiceren Aandacht voor klanten Meer eigen personeel
nvt

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor het delen van uw ervaring. Wat vervelend dat u zo lang heeft moeten wachten en steeds zelf achter informatie aan moest gaan. Dat is niet de service die u mag verwachten. Fijn om te horen dat het probleem uiteindelijk goed is opgelost, maar we begrijpen dat de doorlooptijd en communicatie voor veel frustratie hebben gezorgd. We nemen uw feedback serieus en we nemen graag nog even contact met u op!

Van Rijssen

Alleen maar goede ervaringen

Keurige mensen die de zon epanele gelegd hebben

Antwoord Zonneplan.nl

Wat fijn dat je alleen maar goede ervaringen hebt met ons en het team dat de zonnepanelen heeft gelegd. Laat de zon maar schijnen!

Koopman

De aanschaf van zonnepanelen bij Zonneplan is een goede keuze geweest. Goede en vriendelijke communicatie vooraf. De installatie zelf ging zorgvuldig en snel. De installateurs zijn prima op elkaar ingespeeld, snel en vriendelijk in de omgang. Een prima bedrijf, wat doet dat het zegt, en staat voor haar product.

Nvt
Goede uitleg over de installatie, en altijd, (ook na de istallatie) bereikbaar voor advies. Een prima bedrijf, wat doet dat het zegt, en staat voor haar product.

Antwoord Zonneplan.nl

Wat mooi om te horen dat je zo tevreden bent over zowel de communicatie vooraf als de vlotte en zorgvuldige installatie! Fijn dat ons team zo goed samenwerkte.

Peter Stoutjesdijk

De installateurs werkte netjes en vakkundig en ruimde alles netjes opp. In een dagdeel was alles klaar!

N.V.T.a
Beleefd en verstand van zaken.
Zonnepanelen geinstalleerd.

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de mooie review! Wat fijn om te lezen dat de installateurs zo netjes, beleefd en vakkundig te werk zijn gegaan. Mooi dat alles na afloop ook keurig is opgeruimd.

M. Vos

Zeer deskundig en professioneel zijn de zonnepanelen geplaatst

Alles zeer deskundig en netjes

Antwoord Zonneplan.nl

Wat geweldig om te horen dat de zonnepanelen zo deskundig en professioneel bij je zijn geplaatst! Laat de zon maar schijnen.

Geantwoord op

Zonneplan.nl verzamelt bedrijfsreviews bij Feedback Company. Het bedrijf verzamelt onafhankelijk reviews.

Zonneplan.nl heeft de volgende resultaten bereikt:

• checkGemiddelde score: 9.2/10
  • check2026 verzamelde reviews
  • checkEerste review geschreven op 25 september 2014

Zonneplan.nl

Zonneplan: Jouw partner in slimme energieoplossingen Zonneplan biedt de slimste oplossingen voor een lagere energierekening in Nederland. Met onze innovatieve tools en producten, waaronder zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen, maak je stroom slim, groen en betaalbaar. We zijn toegewijd aan de toekomst van energie met onze dynamische energiecontracten voor Nederlandse huishoudens. Heb je een vraag of ervaar je een storing? We staan klaar om je te helpen met persoonlijke service. Bel ons op 088 020 3000. ma t/m do 08:00 - 20:30 uur vrijdag 08:00 - 18:00 uur zaterdag 09:00 - 17:00 uur

Burgemeester Roelenweg 13D

De app is minder uitgebreid als die van Tibber
Stroom, dynamisch

Lex v Wallenburg

Geen terugleverkosten

Algehele verbruik in beeld brengen.

Eddy

super goed

nog niet ontdekt
duidelijkheid
Electra, gas

Rudy

Gas en elektriciteit

Jack Velthuijs

Heldere afspraken, duidelijke informatie.
geen.

Koopman

Nvt

Peter Stoutjesdijk

N.V.T.a
Beleefd en verstand van zaken.
Zonnepanelen geinstalleerd.

M. Vos