9.2 /10

2016 reviewsSchrijf review

checkbox95% beveelt Zonneplan.nl aan!

2016 reviews

Louis

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Slechte service!! Ik heb sinds 2019 zonnepanelen van Zonneplan, hierbij zat een gratis serviceplan en 10 jaar fabrieksgarantie op de omvormer. Op 28 juli 2025 stopte de zonnepanelen met het leveren, 30 juli heb ik Zonneplan hiervan op de hoogte gebracht. Hierna heb ik steeds zelf contact op moeten zoeken met Zonneplan, zij reageren zelf niet, er werd mij tijdens zo’n telefonisch contact wel duidelijk gemaakt dat het niet snel zou kunnen gaan gebeuren. Via een sms bericht op 7 augustus van Zonneplan de planning doorgekregen, de plandatum werd 5 september, dus ongeveer 5 weken na doorgeven van storing. Op 5 september is een externe partij gekomen om de storing op te lossen, zij hadden geen nieuwe omvormer bij en zijn na vaststellen dat de omvormer defect was weer vertrokken. Ik heb vervolgens zelf weer telefonisch contact moeten zoeken met Zonneplan want zij laten niets van zich horen, uiteindelijk op 9 september email gekregen dat zij contact op gaan nemen met de leverancier van de omvormer. Op 10 september heb ik een email gestuurd naar Zonneplan dat ik niet tevreden ben over hun gebrek aan service, hierop werd niet gereageerd, wat een verassing. Nieuw sms bericht van Zonneplan met afspraak om storing op te lossen werd ingeplant op 15 Oktober, een externe partij heeft op die dag de storing verholpen door een nieuwe omvormer te plaatsen, deze diende nog wel geactiveerd te worden hetgeen op 17 Oktober plaats vond. De externe partij leverde goed werk. Heb vervolgens weer contact gezocht met Zonneplan met de vragen of dit een gebruikelijke manier is om met klanten om te gaan en of ik compensatie kon krijgen voor misgelopen opbrengsten van ongeveer €330, dit was niet mogelijk. Een storing die gemeld werd op 30 Juli werd verholpen op 17 Oktober, dus pas na 11 weken!

Betere communiceren Aandacht voor klanten Meer eigen personeel
nvt

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor het delen van uw ervaring. Wat vervelend dat u zo lang heeft moeten wachten en steeds zelf achter informatie aan moest gaan. Dat is niet de service die u mag verwachten. Fijn om te horen dat het probleem uiteindelijk goed is opgelost, maar we begrijpen dat de doorlooptijd en communicatie voor veel frustratie hebben gezorgd. We nemen uw feedback serieus en we nemen graag nog even contact met u op!

Van Rijssen

Alleen maar goede ervaringen

Keurige mensen die de zon epanele gelegd hebben

Antwoord Zonneplan.nl

Wat fijn dat je alleen maar goede ervaringen hebt met ons en het team dat de zonnepanelen heeft gelegd. Laat de zon maar schijnen!

Koopman

De aanschaf van zonnepanelen bij Zonneplan is een goede keuze geweest. Goede en vriendelijke communicatie vooraf. De installatie zelf ging zorgvuldig en snel. De installateurs zijn prima op elkaar ingespeeld, snel en vriendelijk in de omgang. Een prima bedrijf, wat doet dat het zegt, en staat voor haar product.

Nvt
Goede uitleg over de installatie, en altijd, (ook na de istallatie) bereikbaar voor advies. Een prima bedrijf, wat doet dat het zegt, en staat voor haar product.

Antwoord Zonneplan.nl

Wat mooi om te horen dat je zo tevreden bent over zowel de communicatie vooraf als de vlotte en zorgvuldige installatie! Fijn dat ons team zo goed samenwerkte.

Peter Stoutjesdijk

De installateurs werkte netjes en vakkundig en ruimde alles netjes opp. In een dagdeel was alles klaar!

N.V.T.a
Beleefd en verstand van zaken.
Zonnepanelen geinstalleerd.

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de mooie review! Wat fijn om te lezen dat de installateurs zo netjes, beleefd en vakkundig te werk zijn gegaan. Mooi dat alles na afloop ook keurig is opgeruimd.

M. Vos

Zeer deskundig en professioneel zijn de zonnepanelen geplaatst

Alles zeer deskundig en netjes

Antwoord Zonneplan.nl

Wat geweldig om te horen dat de zonnepanelen zo deskundig en professioneel bij je zijn geplaatst! Laat de zon maar schijnen.

Snel en professioneel

Snelle installatie waren met 2 uur al klaar

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor je review. Wat fijn om te horen dat de installatie zo snel en professioneel is verlopen!

Martin A.J.kooren

Goede planning voor de installatie, op de dag van installatie prima uitleg, waar de panelen en de omvormer kwamen

Professionele installateur
Geen op of aanmerkingen, zeer tevreden

Antwoord Zonneplan.nl

Wat fijn dat de planning soepel verliep en je op de dag zelf duidelijke uitleg kreeg over de plek van de panelen en omvormer! Geniet van veel zonnige momenten thuis.

Jansen

Duidelijke communicatie, snel en netjes gelegd

Communicatie, opruimen, netjes afwerken, meedenken over beste manier hoe de bekabeling kan lopen

Antwoord Zonneplan.nl

Wat fijn dat de communicatie goed verliep en alles zo netjes is afgewerkt! Hopelijk geniet je volop van je eigen zonne-energie.

Ontevreden klant

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Na 7 maanden zon op de zonnepanelen van Zonneplan, blijkt dat de omvormer van Zonneplan niet goed meer werkt 3 dagen na de overstap naar de energie maatschappij Zonneplan. Ook heeft de Zonneplan installatie geen defect of storing gemeld bij het Zonneplan monitoringssysteem. Reactie Zonneplan: de melding is niet automatisch doorgekomen van omvormer en het is uw eigenschuld dat u niet dagelijks de omvormer controleert op goede werking. Tja, meedenken dat kunnen ze niet bij Zonneplan. Verschuilen achter het toetsenbord en scripts afwerken gaat ze iig wel goed af. Tip voor lezers. Controleer zelf uw zonnepanelen installatie van Zonneplan en vertrouw niet op de Zonneplan installatie.

Klantonvriendelijk, niet meedenkend, beloftes niet waarmaken.
Tip, vervang het personeel op de klanten service afdeling.
Zonnepanelen, omvormer, energie contract

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor je review. Wat vervelend dat je installatie niet meer goed werkte en dat dit niet is opgemerkt. We begrijpen dat dit teleurstellend voor je is. Een energieleverancier heeft echter geen invloed op de werking van je omvormer; dit staat los van elkaar. Bij een storing ontvangt Zonneplan in veel gevallen een melding, maar dat is in dit geval helaas niet gebeurd. We adviseren onze klanten altijd om ook zelf regelmatig de opbrengsten van hun installatie te controleren. We helpen je graag verder. Zou je contact met ons willen opnemen via service@zonneplan.nl?

Cindy

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Blijf ver weg van dit bedrijf!! Offerte en factuur komen niet overeen, installatie duurde veel langer dan gepland en slechte klantenservice. Op aanraden van familieleden zonnepanelen laten plaatsen door Zonneplan. Zij hebben echter externen ingehuurd wat zij in het verleden niet deden (op basis van ervaringen van familieleden). Deze externen waren bijna 5 uur langer bezig dan gepland met de installatie. Er werd ons iedere keer bij navraag verteld dat alles goed ging terwijl de keukenapparaten het niet deden toen ze op het punt stonden om te vertrekken. Bleek dat er verkeerd bekabeld was. Let ook goed op bij wat er in de uiteindelijke offerte en overeenkomst staat, dit kan afwijken van wat er wordt verteld en wat er staat in de eerste offerte. Zij hebben dit ook per mail toegegeven. Na deze extreem slechte ervaring heb ik een negatieve review achtergelaten op trustpilot. Dit werd opgepakt met een standaard reactie waarin ze een kadobon aanboden twv 50 euro ONDER DE VOORWAARDE dat ik mijn review zou aanpassen. Dit verpakten ze in een mooi verhaaltje met dat dit werd aangeboden als blijk van waardering voor mijn feedback. Complete onzin! Ik vraag mij ten zeerste af of zij überhaupt mijn klacht wel goed hebben doorgelezen. Ik kreeg een mail terug van de servicemedewerkster die niet eens de moeite had gedaan om mijn naam in de aanhef te plakken in het standaard mailtje dat ze waarschijnlijk naar iedereen sturen die een slechte review achterlaat. Blijf dus ver weg van dit bedrijf, absoluut geen aanrader!

Klantenservice
Zegt u het maar

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor het opnieuw delen van je ervaring. We hebben contact met je opgenomen om naar je verhaal te luisteren en je te ondersteunen waar nodig. Een positieve klantervaring is voor ons erg belangrijk. Helaas is er sprake geweest van miscommunicatie. Op basis van jouw wensen zijn er enkele aanpassingen gedaan in de offerte. Onze monteurs doen altijd hun best om het werk zorgvuldig af te ronden, maar het kan helaas voorkomen dat er iets niet helemaal naar behoren functioneert. In zulke gevallen lossen we dit graag in goed overleg met de klant op. We vinden het jammer dat je onze service als onvoldoende hebt ervaren en we waarderen je feedback zeer.

Erwin

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Ik schrijf nooit een referentie en al zeker geen slechte, maar mijn ervaring met Zonneplan is echt heel slecht. Uiteindelijk ben ik vier maanden bezig geweest, 250 euro geïnvesteerd in isolatiemateriaal, tuin overhoop gehaald, overgestapt van energiemaatschappij en uiteindelijk geen batterij. Ik heb echt moeite gedaan omdat ik de batterij graag wilde maar wat een klunzen. Afgelopen maandag toen de monteurs er weer waren, maar nu de kabel niet was opgestuurd heb ik de boel maar afgeblazen.

communicatie tussen monteurs en verkopers. meedenken ipv 100% verkoopgericht.
Mooi concept
Thuisbatterij

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor je review. We vinden het jammer dat je deze ervaring hebt gehad. We begrijpen dat dit teleurstellend is na alle voorbereidingen. Een positieve ervaring vinden we erg belangrijk. We lossen het graag met je op.

Thomas

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Via zonneplan hebben wij 8 zonnepanelen laten plaatsen. Bij verlaten van onze woning na installatie bleek dat er een fout in het systeem zat, maar volgens installateur werkt alles naar behoren en hoefde we ons geen zorgen te maken. Een half jaar later toch nog maar eens gekeken, en nu blijkt de helft van de panelen sinds installatie niet te werken. Zonneplan heeft een reparatie uitgevoerd, maar weigert verantwoordelijkheid te nemen voor de schade of compensatie aan te bieden. Volgens hen was het onze verantwoordelijkheid om de fout te melden. Zeer teleurgesteld in de service van dit bedrijf, niet aan te raden!

Als alles volgens plan gaat is het prima.../
Verwacht geen service of verantwoordelijkheid vanuit zonneplan als zij een fout maken.

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor uw review. We begrijpen dat het vervelend is dat de installatie een tijd niet heeft gewerkt. We zien dat de installatie na een tijd is uitgevallen, na uw melding zijn we zo snel mogelijk langs gekomen. Echter is het ook belangrijk om zelf de opbrengsten te controleren om problemen te voorkomen. We betreuren het dat onze oplossing niet naar tevredenheid is. We denken altijd graag mee met onze klanten.

Peter

Vandaag is mijn thuisbatterij geïnstalleerd. Keurig netjes allemaal. Vriendelijke en vakkundige mensen. Goede uitleg en afspraken vooraf kunnen maken. Ik heb nu alles van zonneplan: zonnepanelen, laadpaal energie en batterij. Zeer tevreden ook over alle service, ook na 10 jaar al panelen te hebben. Aanradertje!

Service, duidelijke communicatie
Nu is de wachttijd op reparatie optimizers beetje lang.
Batterij

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de review! Fijn om te horen dat je zo tevreden bent!

Wim Smeets

Zonneplan is een gerenommeerd bedrijf om woonhuizen energie-zuiniger en energie-efficiënter te maken en tevens een voorbereiding op het afschaffen van de salderingsregeling per 01-01-2027. Na een duidelijke informatiefolder wordt je stap voor stap door het proces geleid tot de uiteindelijke voltooïng van de aangevraagde installatie. Ook de BTW-teruggave wordt via dit bedrijf geregeld. Je hoeft er zelf niets aan te doen. Het bedrijf is makkelijk te bereiken via email en telefoon en geeft bij vragen onomwonden duidelijke en verhelderende antwoorden met onderbouwingen. Afspraak is afspraak. Ik heb dit nog nooit eerder op deze wijze meegemaakt. Het gehele traject van eerste contact tot oplevering van de installatie verliep binnen een maand. Ons huis is duidelijk weer een stuk toekomstbestendiger geworden voor een zeer redelijke prijs.

Op 't moment heb ik geen verbeterpunten in te brengen.
Goede onderbouwde informatie. Uitstekende begeleiding gedurende het gehele traject Vriendelijke en deskundige installateurs die ook nog eens heel netjes werken en alles in goed onderling overleg plaatsen en de beste opties in huis voordragen. Snelle plaatsing van de 20 kWh thuisbatterij.
Afgenomen dienst
Plaatsing 20 kWh thuisbatterij + nieuwe drie-fasen-meterkast.

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de mooie review! Fijn om te horen dat de ervaring goed is.

Sjoerd Kersten

Prima service. Instalatie van de thuis batarij was zo gedaan. Goede en vriendelijke medewerkers. Nu hopen dat dit een goede investering is geweest van de thuisbatarij.

Goede en snelle service
Er mag nog vermeld worden dat de thuis batarij een hoge toon/piep geeft bij opladen/ontladen. Dit had ik nergens gelezen.
Zonnepanelen en thuisbatarij

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de review! Fijn om te horen dat de service en installatie goed zijn verlopen.

Geantwoord op

Zonneplan.nl verzamelt bedrijfsreviews bij Feedback Company. Het bedrijf verzamelt onafhankelijk reviews.

Zonneplan.nl heeft de volgende resultaten bereikt:

• checkGemiddelde score: 9.2/10
  • check2016 verzamelde reviews
  • checkEerste review geschreven op 25 september 2014

Zonneplan.nl

Zonneplan: Jouw partner in slimme energieoplossingen Zonneplan biedt de slimste oplossingen voor een lagere energierekening in Nederland. Met onze innovatieve tools en producten, waaronder zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen, maak je stroom slim, groen en betaalbaar. We zijn toegewijd aan de toekomst van energie met onze dynamische energiecontracten voor Nederlandse huishoudens. Heb je een vraag of ervaar je een storing? We staan klaar om je te helpen met persoonlijke service. Bel ons op 088 020 3000. ma t/m do 08:00 - 20:30 uur vrijdag 08:00 - 18:00 uur zaterdag 09:00 - 17:00 uur

Burgemeester Roelenweg 13D

Keurige mensen die de zon epanele gelegd hebben

Koopman

Peter Stoutjesdijk

N.V.T.a
Beleefd en verstand van zaken.
Zonnepanelen geinstalleerd.

Jansen

Duidelijke communicatie, snel en netjes gelegd

Ontevreden klant

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Klantonvriendelijk, niet meedenkend, beloftes niet waarmaken.
Tip, vervang het personeel op de klanten service afdeling.
Zonnepanelen, omvormer, energie contract

Cindy

Klantenservice
Zegt u het maar

Erwin

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

communicatie tussen monteurs en verkopers. meedenken ipv 100% verkoopgericht.
Mooi concept
Thuisbatterij

Thomas

Als alles volgens plan gaat is het prima.../

Peter

Service, duidelijke communicatie
Nu is de wachttijd op reparatie optimizers beetje lang.
Batterij

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de review! Fijn om te horen dat je zo tevreden bent!

Wim Smeets

Op 't moment heb ik geen verbeterpunten in te brengen.
Afgenomen dienst
Plaatsing 20 kWh thuisbatterij + nieuwe drie-fasen-meterkast.

Antwoord Zonneplan.nl

Bedankt voor de mooie review! Fijn om te horen dat de ervaring goed is.

Sjoerd Kersten

Goede en snelle service