Cas Kok
Mooie schapenpoort, maar montage en bevestigingsmateriaal stellen ernstig teleur De schapenpoort zelf ziet er mooi en degelijk uit. Helaas loop ik bij de montage tegen problemen aan die ik bij een compleet geleverd product absoluut niet had verwacht. De meegeleverde heng heeft twee rechthoekige M8-gaten. Door de kromme en ongelijke hazelaartakken en de vorm van de halve-maanconstructie is deze echter nauwelijks normaal en recht te monteren. Het probleem is zelfs groter dan alleen een lastige montage: bij een enigszins bruikbare positie komt één van de M8-gaten daadwerkelijk buiten het hek te zitten. Hierdoor kan dit bevestigingspunt helemaal niet op de constructie worden gemonteerd zoals bedoeld. Hetzelfde probleem doet zich voor bij de duim: bij de juiste positie komt deze vele centimeters buiten het hek te zitten. Dit is naar mijn mening geen kwestie van wat extra moeite bij het monteren, maar van een constructie waarbij de meegeleverde bevestiging onvoldoende rekening houdt met de vorm en uitvoering van het hek. Daarnaast worden er geen M8-bevestigingsmaterialen voor de heng meegeleverd. Ook bij de duim vind ik het meegeleverde bevestigingsmateriaal vreemd. De duim heeft ronde montagegaten van ongeveer 5 mm, terwijl er schroeven worden meegeleverd met een soort rubberen afdichting van circa 3 mm. Ik vraag me dan ook af of deze bevestiging wel geschikt en voldoende degelijk is voor deze toepassing. Ik had juist de volkomen terechte verwachting dat de leverancier, omdat dit als een compleet systeem wordt verkocht, rekening zou hebben gehouden met de natuurlijke, kromme en ongelijke hazelaarconstructie. Dat blijkt helaas niet het geval. Dit doet voor mij 100% afbreuk aan wat ik van deze leverancier mag verwachten. Bij een compleet product verwacht ik dat de meegeleverde onderdelen daadwerkelijk passend en degelijk te monteren zijn, inclusief de benodigde bevestigingsmaterialen. Kortom: de poort ziet er mooi uit, maar de montage en het bevestigingsmateriaal zijn naar mijn mening onvoldoende doordacht. Voor mij een forse teleurstelling, juist omdat ik ervan uitging dat dit als compleet systeem goed op elkaar was afgestemd.