Freerk
- Sterke punten
- veel keuze
goed
Zeer teleurstellende ervaring – na 2,5 maand nog steeds geen correcte offerte. Absoluut niet aan te bevelen. Helaas ben ik zeer ontevreden over mijn ervaring met Solano. Ik heb een afspraak aangevraagd om alles te laten inmeten. Pas ongeveer een maand later ontving ik de eerste offerte. Deze bevatte echter direct meerdere fouten. Onder andere de kleur, bedieningszijde, afgesproken afmetingen en kabellengte waren verkeerd. Ook accessoires die ik ondertussen uitdrukkelijk per e-mail had aangevraagd, ontbraken. De wijzigingen en aanvullingen die ik per e-mail had doorgegeven, waren duidelijk niet verwerkt. Ook bij de afmetingen waren er problemen. Tijdens het inmeten werd mij verteld dat voor de buitenkast bij mijn raam van ongeveer 1,60 m hoog circa 15 cm voldoende zou zijn en dat bij zulke korte ramen normaal gesproken niet meer wordt geplaatst. In de offerte werd vervolgens 25 cm berekend. Vanwege de lange wachttijd en de vele fouten wilde ik in eerste instantie niet meer bestellen. Vervolgens werd mij meegedeeld dat ik alsnog € 90 aan inmeetkosten moest betalen. Deze kosten heb ik vervolgens betaald. Daarna heb ik toch overwogen om ten minste één van de oorspronkelijk drie ramen te laten uitvoeren. Ik heb opnieuw heel duidelijk en concreet aangegeven welke punten in de offerte aangepast moesten worden. Vervolgens kreeg ik ineens te horen dat het oorspronkelijk aangeboden materiaal niet meer beschikbaar was. Daarom heb ik gevraagd om informatie over het nieuwe materiaal en tegelijkertijd nogmaals aangegeven welke wijzigingen noodzakelijk waren. Het resultaat was opnieuw zeer teleurstellend: ik ontving wederom een offerte met het oude materiaal dat volgens Solano niet meer beschikbaar was. Bovendien waren de door mij uitdrukkelijk gevraagde wijzigingen opnieuw niet verwerkt. Zelfs de al betaalde inmeetkosten van € 90 stonden opnieuw op de rekening. Op mijn vragen over het nieuwe materiaal kreeg ik helemaal geen antwoord. Inmiddels zijn we ongeveer 2,5 maand verder en heb ik meerdere foutieve of niet bijgewerkte offertes ontvangen. Informatie en wijzigingen uit mijn e-mails worden herhaaldelijk niet verwerkt en zelfs reeds betaalde kosten worden opnieuw in rekening gebracht. Telefonisch overleg wordt afgewezen, omdat men alles per e-mail wil documenteren. Juist daarom vind ik het extra onbegrijpelijk dat wat ik schriftelijk doorgeef vervolgens niet correct wordt verwerkt. Natuurlijk kan er een keer een fout worden gemaakt. Maar wanneer je meerdere keren schriftelijk aangeeft wat er niet klopt en vervolgens opnieuw offertes ontvangt waarin dezelfde én nieuwe fouten staan, is er naar mijn mening sprake van een structureel probleem. Zeker wanneer concrete vragen daarnaast onbeantwoord blijven. Na 2,5 maand had ik op zijn minst een correcte, volledige en actuele offerte verwacht. In plaats daarvan heeft dit proces mij vooral veel tijd en frustratie gekost. Op basis van mijn ervaring kan ik Solano dan ook absoluut niet aanbevelen.
Grotendeels top kwaliteit en communicatie, één verbetersuggestie slechts; het meeleveren van vulmateriaal wanneer extra verdikte geleiders worden besteld
Constant op de hoogte van voortgang gehouden, correcte afhandeling van opdracht, kwaltiteit en aflevering
In afwachting wat de oplossing wordt?
Net product afgeleverd. Toch wel lange levertijd.
erg goed en betrouwbaar
Snel en voortvarend bij het plaatsen van de bestelling. De benodigde informatie is makkelijk te vinden. Alleen de (over)maat in de breedte van een verticaal zonnescherm op de muur mag ruimer. De montageschroeven zaten erg dicht op de rand van de muur. Dit vergde nauwkeuriger meet- en boorwerk. Uiteindelijk lukte het het wel, maar een centimeter per kant extra was wel prettiger.
Rommelig. Ik heb meerdere horren besteld. Die werden uiteindelijk over twee leveringen verdeeld. Vanwege vakantie heb ik de klantenservice gevraagd het naar een ander adres te sturen. Dat leek te lukken, maar uiteindelijk stond pakket 1 gewoon in ons huisadres, door de bezorger gewoon achtergelaten ( wij dus op vakantie; dankzij een oplettende buur het pakket kunnen veiligstellen). Vervolgens is ons tweede pakket nog steeds ergens onderweg. Daarvan heb ik het verzendadres intussen online teruggewijzigd naar ons thuisadres (terug van vakantie), maar na een eerdere melding over manco/niet geladen levering, heb ik er niks meer van gehoord. Heb inmiddels de bezorgdienst ook al gemaild. Al met al een behoorlijk rommeltje zo. En dan heb de producten zelf nog niet eens geïnstalleerd, dus daar kan ik geen uitspraken over doen. Hoop dat de kwaliteit van de horen beter is dan de aanloop van bestellen en bezorgen.
Goede ervaring.
Was netjes optijd zoals afgesproken
Snelle reacties en aardige mensen aan telefoon en bij monidemtage
Heel hulpvaardig en en levering is altijd op tijd
Klantvriendelijk en betrouwbaar
Solano Wonen verzamelt bedrijfsreviews bij Feedback Company. Het bedrijf verzamelt onafhankelijk reviews.
Solano Wonen heeft de volgende resultaten bereikt:
Solano Wonen
Simon Vestdijkwei 3
8914 AX Leeuwarden
goed
In afwachting wat de oplossing wordt?
Net product afgeleverd. Toch wel lange levertijd.
erg goed en betrouwbaar
Goede ervaring.