- Geef een uitgebreidere omschrijving van je ervaring
- Ik wil graag mijn ervaring delen over ICON, een bedrijf voor geneesmiddelenonderzoek. In het algemeen vind ik dat ICON een van de beste bedrijven is in dit soort onderzoek.
Helaas merk ik dat er de laatste drie jaar veel nieuwe artsen zijn gekomen die weinig ervaring lijken te hebben. Daardoor worden er soms beslissingen genomen die volgens mij niet altijd juist zijn. Veel deelnemers worden tegenwoordig ook sneller afgekeurd. Ik hoor van meerdere mensen dat zij dezelfde ervaring hebben, dus het is niet alleen mijn persoonlijke verhaal.
Wat ook jammer is, is dat sommige nieuwe artsen nauwelijks Nederlands spreken en niet altijd vriendelijk of toegankelijk zijn. Er is bijvoorbeeld een arts die zelden groet en vaak boos lijkt. Dat maakt het contact met deelnemers minder prettig.
Tegelijk wil ik ook benadrukken dat er bij ICON uitstekende artsen werken. Eén van de beste artsen gaat helaas in april met pensioen. Ik noem geen namen, maar hij is echt een voorbeeld van hoe het hoort. Samen met een andere arts en zijn vrouw, die ook arts is, hebben zij altijd zeer professioneel en vriendelijk gewerkt.
Het is jammer dat door de veranderingen en de nieuwe artsen sommige deelnemers, waaronder ikzelf, overwegen om in de toekomst misschien bij andere onderzoekscentra mee te doen in plaats van bij ICON. Dat zou zonde zijn, want ICON heeft altijd een zeer goede reputatie gehad.
- Wat zou je bij je volgende deelname bij ICON graag anders willen zien?
- Nederlands artsen .of ervaren artsen late werken.