P.H. Kauffman
Door mijn huisarts doorverwezen naar de hartkliniek in Nijmegen. Een afspraak was snel gemaakt en na een aantal weken kon ik voor een onderzoek terecht in 1 van de 2 afdelingen buiten het centrum van Nijmegen. Vriendelijke ontvangst en snel onderzoek. Binnen 15 minuten klaar. Geen hartafwijkingen. Vreemd, daar eerder ooit in het ziekenhuis een verdikte hartspier werd geconstateerd. Volgens de cardioloog was er geen sprake van. Wel een tweede onderzoek in Nijmegen centrum nodig i.v.m. onderzoek van de vaten rond het hart. Onderzoek liep niet goed, daar sensoren telkens loslieten. Na onderzoek wist deze cardioloog te melden dat er sprake was van een verdikte hartspier. Maar de eerst behandelde cardioloog zou nog een verdere uitslag geven. Kreeg wel na enige tijd een stevige factuur, maar geen uitslag. Na contact mijnerzijds werd ik na enige tijd gebeld door de eerste cardioloog. Uitslag; geen bijzonderheden! Hem geconfronteerd met de uitspraken van 2 andere cardiologen m.b.t. de verdikte hartspier. Dat kon hij vanaf zijn comp. (Gezien de luide hinderlijke achtergrondgeluiden waarschijnlijk thuis) niet zien. Maar hij zou een mail met bevindingen sturen. Helaas niet gehad. Kortom had, gezien de beloften van de hartkliniek, meer verwacht.
- Zijn er nog aanbevelingen die u ons mee wil geven?
- Als een onderzoek niet goed verloopt, stop dan en los het probleem eerst op. En wel handig als verschillende cardiologen binnen de kliniek eerst op een gezamenlijk inzicht komen en dan pas een uitslag geven. Ook fijner als je als patiënt daar zelf niet achteraan moet.