Hans Theulen
Al jaren vaste klant bij Electro world Elektron te Maarssen. Dit omdat wij de plaatselijke middenstand dit gunnen en goed geholpen werden. Deze keer heel erg teleurgesteld wat betreft het afhandelen van een reparatie betreffende een Bosch warmtepomp droger, gekocht september 2022 voor 850 euro. Deze warmtepompdroger maakte herrie gelijk bij gebruik. In plaats dat Elektron dit apparaat aan Bosch ter beoordeling aanbood, heeft Elektron het apparaat trachten te repareren, zodat het geluid acceptabel. Na een jaar was het geluid weer toegenomen en wederom is het apparaat open gemaakt door Elektron, zonder Bosch te raadplegen. Wie weet was het geluid al de voorbode wat er nog meer te wachten staat want 2 weken geleden stopte het apparaat helemaal. Wederom nagekeken door Elektron. Er bleek dat het venilatieblad wat gesmolten was en vastgeplakt zat aan de afdekkap van de ventilator. Volgens de reparateur was dat omdat Bosch te slap materiaal hiervoor gebruikt en het ventilatieblad daardoor vervormt en dus gaat vastplakken door hitte aan ventilatiekap. De reparateur vertelde dat ze in een ander geval melding hadden gemaakt bij Bosch voor een betere kwaliteit ventilatorblad. Tijdens de reparatie is er niet gesproken over evt. reparatiekosten en we hebben ook niets ondertekend. Tot onze verbazing kregen we toch een rekening via de post. Wij dachten dat dit een vergissing was en hebben contact opgenomen met Elektron, het zou uitgezocht worden. Vervolgens hoorden wij niets meer en hebben wederom contact opgenomen met Elektron en daarna gesproken met de reparateur met de vraag of de rekening misschien een vergissing was omdat dit, zoals hij zelf had verteld een fabrieksfout was. Er was geen normaal gesprek meer mogelijk, hij zei dit valt niet onder garantie en we moeten de rekening gewoon betalen, omdat de garantie na 2 jaar is verlopen. Dit apparaat heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar en dit was de 3e keer binnen 3 jaar dat de reparateur is geweest. Wij hebben contact gezocht met Bosch en daar werd verteld dat zij niets meer konden betekenen voor ons omdat Elektron 3x de reparatie zelf had gedaan. Bosch wees ons erop dat er ten alle tijden met Bosch zelf contact opgenomen moet worden ook als de garantietermijn al verlopen is. Want een apparaat wat binnen 3 jaar 3x gerepareerd moet worden, zou zeker een coulantie moeten plaatsvinden wat betreft de betaling van de reparatie. Waar wij het meest over teleurgesteld zijn is dat Elektron ons er niet op heeft gewezen zelf contact op te nemen met Bosch en dat Elektron zo omgaat met zijn vaste klanten (30 jaar lang). Geen communicatie was mogelijk, ik kon mijn verhaal niet doen omdat de reparateur met stemverheffing door bleef praten en alles ontkende wat hij tijdens de reparatie ons had verteld. Terwijl wij leken zijn wat betreft techniek, hoe komen we anders aan die info. Wij waren al tevreden geweest met een coulante benadering, door bv de rekening te delen. De rekening hebben wij inmiddels betaald, maar zij zijn ons als klant kwijt. Nu hopen dat ons recente gekochte afwasmachine van oktober 2024 niet stuk gaat.