Stacey
Ik heb helaas geen positieve ervaring gehad met de all-round kappersopleiding bij Jolange Opleidingen. Op de website en via social media wordt duidelijk gecommuniceerd dat er geen “verborgen kosten” zijn. In de praktijk bleek echter dat het aangeschafte pakket niet volledig was om alle lessen te kunnen volgen. Voor bepaalde onderdelen moest extra materiaal worden aangeschaft, waaronder een tondeuse om te leren opscheren. Dit werd vooraf niet duidelijk gecommuniceerd. Daarnaast heb ik de professionaliteit van de docent als onvoldoende ervaren. Er werden tijdens de lessen “tips” gegeven die naar mijn mening niet verantwoord en niet passend zijn binnen een professionele leeromgeving. Ook de afhandeling van klachten verliep niet correct. In de voorwaarden staat vermeld dat wanneer een student naar een geschillencommissie wil stappen, dit gemeld moet worden bij de klachtencommissie zodat zij dit verder in gang zetten. Toen ik dit volgens de aangegeven procedure meldde, werd er echter gedaan alsof men hier niet van op de hoogte was. Door deze omstandigheden heb ik uiteindelijk besloten om eerder te stoppen met de opleiding. Gezien de totale kosten van €2500 voelt dit als een grote teleurstelling. Ik raad toekomstige studenten aan om zich vooraf zeer goed te laten informeren over de volledige kosten en de klachtenprocedure.