Talha Gunay
Ik heb onlangs een van de slechtste klantenervaringen ooit gehad bij Jan de Isolatieman. Ik plaatste een bestelling (PIR + gipsplaten) op 24-11-2025. Op de productpagina stond een levertijd van 3–4 dagen vermeld, maar er stond ook duidelijk dat het product “op voorraad” was. Tijdens het afrekenen kon ik bovendien gewoon een afhaaldatum kiezen, dus selecteerde ik de volgende dag. Vervolgens ontving ik een bevestigingsmail waarin stond dat mijn bestelling op 25-11-2025 opgehaald kon worden, met de openingstijden van het bedrijf er direct onder. Om helemaal zeker te zijn, heb ik de klantenservice gebeld. De dame aan de telefoon bevestigde expliciet dat ik de goederen de volgende dag kon ophalen. Op basis van die bevestiging heb ik met mijn aannemers afgesproken dat zij het materiaal zouden ophalen en dezelfde dag zouden beginnen met het werk. Toen mijn aannemers echter aankwamen, kregen zij te horen dat het product niet klaar was en pas later op de avond beschikbaar zou zijn. Zij moesten daardoor terug naar hun bedrijf en een volledige werkdag overslaan. Dit zorgde voor onnodige vertraging en een aanzienlijke financiële schade voor mij. Toen ik de klantenservice belde om te begrijpen wat er mis was gegaan, werd ik extreem onbeleefd behandeld. In plaats van een uitleg of excuses kreeg ik te horen: “het is niet ons probleem.” Tijdens mijn tweede telefoontje diezelfde dag zei meneer Jan van de klantenservice zelfs dat niemand mijn e-mail over dit probleem zou beantwoorden. Ik vond dit gedrag onprofessioneel, respectloos en totaal onacceptabel. Als jurist kan ik zeggen dat dit simpelweg betekent dat zij hun contract niet zijn nagekomen. De informatie op hun website, de bevestiging tijdens het telefoongesprek en de foutieve afhaaldatum hebben rechtstreeks tot deze schade geleid. Andere bedrijven—zoals IsolatieNoord en IsolatieShop—regelen dit wél goed. IsolatieNoord laat klanten geen afhaaldatum kiezen wanneer een product eerst bewerkt moet worden. IsolatieShop laat klanten alleen kiezen uit latere afhaaldagen (bijvoorbeeld: “afhaaltijd 2 december als u vandaag bestelt”). Zo voorkomen zij precies dit soort problemen. Jan de Isolatieman heeft mij daarentegen verkeerd geïnformeerd, financiële schade veroorzaakt en mij daarna respectloos behandeld toen ik om uitleg vroeg. Ik raad iedereen sterk aan dit bedrijf te vermijden. Er zijn veel betrouwbaardere, duidelijkere en klantvriendelijkere leveranciers in Nederland.