SterSterSterLege sterLege ster

1e module ( Management voor overheid en non-profit) was niet echt gericht op overheid en non profit maar juist op bedrijfsleven en commercie waardoor er in de lesstof en lessen onvoldoende aansluiting was en eigenlijk niets met projectmanagement had te maken. Ook leek deze module een beetje bij elkaar geraapt te zijn om toch invulling te hebben voor de opleiding. Docent was totaal niet met de klas bezig (draaide zijn programma af) en heeft verkeerde informatie gegeven en lesstof gegeven wat niet relevant was voor moduleopdracht, gevolg hele klas gezakt en een desillusie rijker en iedereen kon een herkansing gaan doen. 2e module (HBO Training projectmanagement) goede inhoudelijke module i.r.t. projectmanagement. Leraar kwam echter uit de ICT hoek dus alle stof ging heel inhoudelijk over ICT en ICT terminologie wat leuk is als je in deze sector werkt maar als je hier niet bekend mee bent erg lastig te volgen. Ook bestond de klas uit maximaal 2 deelnemers incl. ikzelf en vaak was ik alleen waardoor de les ingekort werd tot 3 uur i.p,v. de hele dag met als gevolg weinig lesstof behandeld te hebben of alles in sneltreinvaart te doorlopen. Al met al was dit niet de opleiding die ik verwachte had of benodigd had t.b.v. projectmanagement. Ik adviseer een andere opleiding met meer raakvlak op het gebeid van project management.

SterHalve sterLege sterLege sterLege ster

De kop doet zeggen dat het gaat over managen en leidinggeven op afstand. Daar worden 1 of 2 hoofdstukken aan gewijd. Ging vooral om vormen van leidinggeven. Voor mij had deze cursus wienig toegevoegde waarde.

SterHalve sterLege sterLege sterLege ster

Helaas heb ik de opleiding niet zo positief ervaren. In eerste instantie wilde ik graag in aanmerking komen voor een virtual classroom. Door te weinig deelnemers was dit helaas niet meer mogelijk en heb ik gekozen voor een e-learning. De inhoud was prima, maar omdat het een e-learning betreft is extra uitleg soms wel nodig. De feedback van de docent was zeer summier en onprettig. De eindopdracht meerdere keren ingeleverd en met onduidelijk feedback teruggekregen. Uiteindelijk contact opgenomen met jullie door te bellen naar het algemeen nummer en gelukkig wel erg vriendelijk te woord gestaan. Erg fijn dat er begrip was voor deze situatie. In afstemming met hem besloten om de opdracht in te leveren bij de beoordelaar met het aanbod om kosteloos te herkansen bij een onvoldoende. Mijn eindopdracht afgesloten met een 8! Hierdoor is de negatieve feedback van de docent voor mij niet duidelijk en was het een hele demotiverende ervaring al met al.

Petra

SterHalve sterLege sterLege sterLege ster

Ik ben een volwassen cursist, had mij ingeschreven voor volwassenen onderwijs in deeltijd. Echter de lesboeken sloten hier niet op aan. Deze lesboeken waren geschreven in tienertaal (mbo) en ook de opdrachten in de boeken waren gebaseerd op tieners. Dat was erg jammer. Wat betreft de cursusdagen; ik vond de docenten uitstekend en deze dagen erg leerzaam, daar heb ik de meeste informatie uitgehaald voor het maken van de moduleopdrachten. Mijn advies aan ISBW zou zijn om de lesstof nog eens onder de loep te nemen en hier een betere oplossing voor te vinden, want erg veel basisopleidingen Facilitair Management zijn er niet!

Sabrina

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Ik wacht nog steeds op module 2. IK heb gekozen voor de opleiding omdat het fysiek zou zijn, dit wordt al een jaar steeds uitgesteld wegens gebrek aan docenten. Daarbij zak ik voor de 2e keer voor module opdracht 1 en krijg 0 hulp.

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

De trainingen waren vooral gericht op het maken van de eindopdracht er zat wat mij betreft te weinig diepgang in. De materialen zoals de boeken en video's waren erg gedateerd. Er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden als het op een interactieve wijze en met praktijk voorbeelden gegeven was. Ik zou nooit een training van het ISBW aanraden. De locatie BSN was massaal, eten ongezond en bij de ingang moest je door een rook lucht... sommige locaties moest he betalen voor het parkeren. Bereken deze kosten gewoon door in de totaalprijs.

Jelle

SterSterSterHalve sterLege ster

De opleiding was in tweeën gesplitst. Dus enerzijds Projectmanagement en anderzijds Management voor overheids- en non-profitorganisaties. Dat vond ik wel jammer, want daardoor lag op het deel projectmanagement de nadruk voornamelijk op commercie en zoveel mogelijk geld verdienen. Dat was niet mijn insteek. Desalniettemin was het wel leerzaam en heb ik veel geleerd over projectmanagement en de politieke kwesties die daarmee gepaard gaan. Ook het tweede deel over management bij overheids- en non-profit organisaties was erg interessant.

Richard

SterSterSterSterLege ster

De opleiding was erg interessant en de boeken waren goed door heen te komen. De docenten hielpen digitaal waar nodig. De examens vond ik wel pittig, maar ik heb ze beide in een keer gehaald. Wel had ik in eerste instantie gekozen voor klassikaal , echter was dit niet mogelijk wegens te weinig aanmeldingen. Dat vond ik wel een gemis.

Susanne

De post-hbo opleiding die ik heb gevolgd, is van uitzonderlijk hoog niveau. Wat mij vooral opviel, is dat de examenopdracht echt uitdagend en diepgaand is. Dit zorgde ervoor dat ik mijn kennis en vaardigheden tot het uiterste moest benutten, wat het leerproces enorm waardevol maakte. De opleiding is praktijkgericht en sluit goed aan bij de huidige ontwikkelingen in het vakgebied. Docenten zijn deskundig en ondersteunen je waar nodig, maar laten je ook zelfstandig en kritisch denken. De zelfstudie beviel mij goed; het materiaal is overzichtelijk en goed te volgen. Daarnaast hielp een duidelijke planning mij enorm om het studietempo vast te houden en deadlines te halen zonder stress. Wel moet ik erbij zeggen dat als je niet goed bent in plannen, zelfstudie minder geschikt voor je kan zijn. Het vergt discipline en zelfmanagement om het maximale uit deze opleiding te halen. Dankzij de hoge standaard van de examenopdracht en de balans tussen begeleiding en zelfstandigheid voel ik mij nu goed voorbereid en zelfverzekerd om het geleerde direct toe te passen in mijn werk. Kortom, een aanrader voor iedereen die zich professioneel wil ontwikkelen en niet bang is voor een serieuze uitdaging!

Patricia

SterSterSterSterLege ster

De opleiding organisatie psychologie heeft mij mooie inzichten gegeven. Veelal deed ik al vanuit "ervaring, buikgevoel of gevoel ". Door deze studie leerde ik over mijn handelswijze prachtige theorieën . Dus wat ik eigenlijk al deed, werd door deze opleiding onderbouwd met theorieën. Dit geeft mijn nu nog meer vaardigheden, theoretische onderbouwing en handvatten binnen mijn werkzaamheden. Waardevol opleiding. Verander management is eventueel ook een mooie combinatie voor of na deze studie. Ik heb hem ervoor gedaan.

Liesbeth

SterSterSterHalve sterLege ster

online les vond ik niet fijn de docent eindeloos geduldig en heel aardig de module was een mooie basis

Antwoord ISBW

Beste Liesbeth, Dankjewel voor je feedback. Fijn om te horen dat je de docent als geduldig en aardig hebt ervaren en dat de module een mooie basis voor je was. We nemen je opmerking over de online les mee om onze lessen verder te verbeteren. Met vriendelijke groet, ISBW

Mirjam

SterSterSterHalve sterLege ster

De opleiding op zich heb ik al bijzonder goed ervaren. Aftrek in de score is veroorzaakt door de onmogelijkheid de lessen te volgen op de gewenst manier. Vaak starten opleidingen slechts fysiek of via virtual classroom, hetgeen de mogelijkheid de gekozen methode te volgen beperkt. De opleiding is dan echter al wel gestart en dus heb je geen andere keus dan een studievertraging oplopen danwel meegaan in de aangeboden methode. Hiernaast heb ik ervaren dat met beoordeling de terugkoppeling van de examinator niet altijd overeen komt met het voorgeschreven format. Zo kreeg ik bij een opdracht meerdere keren terug dat de moduleopdracht te lang was, terwijl ik me duidelijk wel aan het voorgeschreven format heb gehouden als in aantal pagina's en aftrek van witregels. Directe terugkoppeling van de kandidaat is hierin niet mogelijk anders dan middels een bezwaar, waar ik niet voor gekozen heb. Tot slot is de koppeling met de praktijk voor kandidaten die niet werkzaam zijn bij een organisatie geschikt om de opdracht uit te voeren moeilijk. Ik heb flinke problemen ervaren met het vinden van een geschikte organisatie hiervoor, en de beperkte tijd die daar vervolgens beschikbaar was voor me om de juiste vragen te kunnen stellen, en daardoor met het uitvoeren en tijdig inleveren van een moduleopdracht. De tijdsinvestering die me dit kostte overschreed ruim de voorgeschreven norm. Het contact dat ik heb gehad met ISBW en de studieadviseur heb ik als zeer prettig ervaren. E-connect is ook een helder en overzichtelijk medium in mijn studie geweest.

Antwoord ISBW

Beste Mirjam, Dankjewel voor het delen van je uitgebreide ervaring. We zijn blij om te horen dat je de opleiding als geheel bijzonder goed hebt ervaren en dat het contact met onze studieadviseur en het gebruik van E-connect voor jou waardevol zijn geweest. We begrijpen dat het beperken van lesvormen invloed kan hebben op je studievoortgang en waarderen dat je dit onder de aandacht brengt. Ook je opmerkingen over de terugkoppeling bij beoordelingen en de uitdaging bij het uitvoeren van praktijkopdrachten nemen we serieus. We realiseren ons dat de aansluiting met de praktijk niet voor elke deelnemer vanzelfsprekend is, en we kijken voortdurend naar manieren om hierin beter te ondersteunen. Dankjewel voor je openheid. We wensen je veel succes met het vervolg van je ontwikkeling. Met vriendelijke groet, ISBW

Esther

SterSterSterSterLege ster

Ik heb veel geleerd, ook door de logische opbouw van modules. Deze vielen samen met organisatiewijzigingen, dus dat was voeding voor mij, van 2 kanten. Door mijn positie binnen de organisatie, kon ik overal optimaal meekijken en meeluisteren en dat was denk ik wel voorwaardelijk. De virtuele klassen waren prima, fijn om theorie waar nodig te verhelderen en vragen te kunnen stellen, maar de module via E-learning vond ik ook prima, zeker omdat ik wel vragen aan een docent kon stellen. Het gaf me zelfs iets meer vrijheid in het plannen. De gestelde studietijd van 5-7 per week vind ik te laag gesteld. Qua voorbereidingen wellicht correct, maar de uitvoering aan de opdrachten kosten echt heel veel meer dan dat. Maar het was zeer zeker de moeite waard.

Antwoord ISBW

Beste Esther, Dankjewel voor het delen van je ervaring. Fijn om te lezen dat je veel hebt geleerd en dat de opbouw van de modules goed aansloot op wat er binnen jouw organisatie speelde. Mooi ook dat je de combinatie van virtuele klassen en e-learning als waardevol hebt ervaren. We nemen je opmerking over de studietijd serieus en kijken kritisch naar hoe we dit nog beter kunnen afstemmen op de praktijk. We waarderen je betrokkenheid en inzet, en wensen je veel succes met de kennis die je hebt opgedaan! Met vriendelijke groet, ISBW

Michel

Zeer goede en kwalitatieve opleiding met veel diepgang, raakvlak en verdieping bij elke module. Hele fijne, kundige leraren gehad bij alle modules en goede mix van theoretische en praktische vormen van lesgeven. Studenten worden actief betrokken bij de lessen en uitgedaagd om nieuwe inzichten te verkrijgen en leren veel over zichzelf, een stuk psychologie en coaching in de breedste zin van het woord. Echt een aanrader voor leidinggevenden, HRM medewerkers en mensen met belangstelling op het gebeid van coaching. Ook voor projectleiders en andere beroepen waarin je mensen moet meekrijgen en veel gesprekken moet voeren. Absoluut een aanrader deze opleiding!

Antwoord ISBW

Beste Michel, Dankjewel voor je uitgebreide en positieve review. Mooi om te lezen dat je de opleiding als zo waardevol hebt ervaren, met veel diepgang en afwisseling tussen theorie en praktijk. We zijn blij dat onze docenten en de opzet van de modules je hebben geïnspireerd en dat je zoveel nieuwe inzichten hebt opgedaan. Heel mooi ook dat je deze opleiding aanbeveelt aan anderen in het werkveld. Daar doen we het voor! Met vriendelijke groet, ISBW

Nico

SterSterSterHalve sterLege ster

door omstandigheden , was het voor mij lastig mbt concentratie en dergelijke , ik heb dat aangegeven en ben daarmee erg goed en fijn geholpen door de mensen van ISBW

Antwoord ISBW

Beste Nico, Dankjewel voor het delen van je ervaring. Fijn om te horen dat je je bij ons gehoord en goed geholpen voelde in een lastige periode. We vinden het belangrijk om onze studenten te ondersteunen waar mogelijk, en het is mooi om te lezen dat dit voor jou zo heeft uitgepakt. Met vriendelijke groet, ISBW

Geantwoord op

ISBW verzamelt bedrijfsreviews bij Feedback Company. Het bedrijf verzamelt onafhankelijk reviews.

ISBW heeft de volgende resultaten bereikt:

• checkGemiddelde score: 7.6/10
  • checkEerste review geschreven op 9 mei 2016

ISBW

Wil je je in korte tijd ontwikkelen in jouw vakgebied? Dan ben je bij ISBW aan het juiste adres! Met ruim 80 jaar ervaring is ISBW uitgegroeid tot de opleider voor professionals. Je kunt kiezen uit ruim 200 praktijkgerichte opleidingen en trainingen.

Marathon 7

1213 PD Hilversum