- Aan wie zou je onze diensten / ons bedrijf aanbevelen?
- ik zou het iedereen aanbevelen die nog sieraden (van waarde) heeft liggen maar er niets mee doet: neem gewoon de stap, het is niet zo eng als je denkt - daarnaast wordt je vakkundig geholpen en mag je er vanuit gaan een goede prijs te krijgen in verhouding tot hoe bv. de goudprijs nu is.
- Welke twijfels had je van te voren?
- het is nogal een lang verhaal, waar uiteindelijk jaren overheen zijn gegaan. beginnend bij het begin: ik erfde een ketting van mijn oma, maar besloot relatief snel om deze te verkopen. ik werd enorm vriendelijk te woord gestaan, maar vond het behoorlijk spannend omdat het toch om iets waardevols gaat. voor mij zaten er niet echt herinneringen aan de ketting, maar het blijft toch een erfstuk. ik besloot deze dus te verkopen.
- Hoe was je ervaring uiteindelijk?
- na mijn besluit, kreeg ik spijt. de ketting was blijkbaar van betekenis voor de zus van mijn oma, dit wist ik niet. en het verdriet was nog vers. maar: helaas was het al te laat om nog terug te gaan die dag. vervolgens heb ik een brief geschreven en deze heel ouderwets onder de deur doorgeschoven. uiteindelijk het verlossende woord: natuurlijk kon ik de ketting terugkopen. wát een opluchting.
en dan spoelen we even door naar 2025, jaren later. inmiddels had ik echt de rust binnen de familie en mezelf om de ketting alsnog te verkopen. het is zo jammer om iets waardevols te laten liggen als je het niet draagt, wanneer er niet per se duidelijk herinneringen mee gemoeid zijn. dus, ik wandel hetzelfde pand weer binnen; zonder zenuwen dit keer. dezelfde persoon als de vorige keer dat ik kwam, en hij herinnerde zich mij ook! dit keer met een goed gevoel de ketting verkocht, voor een geweldige prijs. daarna zelfs nog een goed gesprek en zo sloot ik het hoofdstuk van de ketting van mijn oma vandaag af.