jvdamme
Feenstra is in mijn ogen te groot geworden en lijkt het contact met de realiteit te verliezen, met name als het gaat om prijsstelling. Dit bleek ook uit mijn recente ervaring bij het opvragen van een offerte voor de aankoop en installatie van een Intergas Xtreme 36 cv-ketel, inclusief vuil- en luchtscheider en een Honeywell T6 thermostaat. Zoals gebruikelijk heb ik meerdere offertes opgevraagd om een goed beeld te krijgen van de markt. Al snel viel op dat Feenstra er met kop en schouders bovenuit steekt, helaas niet in positieve zin, maar qua prijs. Vergelijking van de kosten Concurrent: • Totale installatiekosten (inclusief toebehoren): €2.475,00 • Serviceabonnement: €14,98 per maand voor 24 maanden = €359,52 • Totaal: €2.834,52 Feenstra: • Totale installatiekosten (inclusief toebehoren): €2.921,00 • Serviceabonnement: €19,21 per maand voor 24 maanden = €462,04 • Totaal: €3.383,04 Prijsverschil: €3.383,04 – €2.834,52 = €548,52 méér bij Feenstra! Toen ik vroeg naar de reden van dit forse verschil, kreeg ik als reactie: “Het verschil zit hem denk ik in de prijs van de ketel zelf. De Xtreme is bij ons een dure ketel.” Op basis van mijn eigen vergelijking blijkt echter dat het prijsverschil veel verder gaat dan alleen de ketel zelf. Ook de installatie en het abonnement zijn aanzienlijk duurder. Deze ervaring heeft er voor mij toe geleid dat ik Feenstra definitief uitsluit als serieuze partij. Mijn advies: laat je goed informeren, vergelijk meerdere offertes en laat je niet zomaar verleiden door een grote naam. Ik kan mijn bevindingen uiteraard onderbouwen met documentatie. Hopelijk helpt deze review anderen bij het maken van een weloverwogen keuze. Ik zal deze beoordeling op meerdere platforms delen.