8 /10

SterSterSterSterLege ster

checkbox89% beveelt ENGIE Energie Nederland aan!

JB

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Was altijd goed maar sinds dit jaar niet Zit al 5 maand op de jaarafrekening te wachten Fout in systeem wordt er gezegd Hoor niet anders

Zorg eens dat de fouten opgelost worden
Contract onbepaalde tijd

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemiddag, Bedankt voor je review! Ik snap dat je graag je factuur wilt ontvangen, momenteel werken we hard om de laatste issues op te lossen. Zodra het mogelijk is zal je bericht ontvangen met je factuur. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor je geduld tot dusver! ^Pauline

Kramer

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

In het weekend van omzetting computersysteem van Engie zijn wij verhuisd. Onze contracten zijn niet goed omgezet waardoor we nu voor gas en stroom twee aparte contacten hebben. De betalingen gaan vanaf april '25 al niet goed en het maandelijks termijn bedrag wordt niet geïncasseerd. Wekelijks hangen we bij Engie aan de lijn en keer op keer krijgen we excuses maar ons probleem wordt niet opgelost. Handmatig hebben wij het maandbedrag maar overgemaakt om niet teveel achter te lopen met betalingen. Ineens krijgen we bericht dat ons maandbedrag exorbitant wordt verhoogd! Het vertrouwen in engie is volledig weg. Het contract kan volgens klantenservice niet ontbonden worden omdat zij wel leveren en alleen de administratie niet goed gaat. Dat wij in financiële moeilijkheden komen door Engie telt blijkbaar niet. Leidinggevende krijgen wij niet te spreken. Het mist aan klantgericht oplossen. Blijkbaar vindt men het normaal om wekelijks vrij te nemen van werk om engie te bellen en vervolgens minstens 20 minuten in de wacht te staan, zonder oplossingen.

Klantgerichtheid en administratie
Mei 2026

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, bedankt voor je geduld en begrip tot nu toe richting ons. Ik heb meteen jouw klantgegevens erbij genomen en ik zie dat we nog aan meerdere zaken werken. Ik wil je vriendelijk vragen om het (opnieuw) even af te wachten, we proberen het zorgvuldig op te lossen. Ik zie dat er gisteren ook telefonisch contact is geweest en sindsdien wordt er aan jouw vragen/onduidelijkheden gewerkt. Je mag in de toekomst opnieuw met ons bellen, maar ik nodig je ook uit om via de ENGIE-app met ons te chatten - dit gaat soms sneller. We hopen dat we in de toekomst het vertrouwen kunnen terugwinnen bij je. ^Rolf

Johanna

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Ik heb een foutieve afrekening per 1-4-2025 ontvangen. Dit is, ondanks diverse telefoontjes en emails nog steeds niet hersteld (op 10-11-2025). De reactie die ik krijg is "wordt aan gewerkt". We zijn nu 7 maanden verder!!!!!!! Niet te geloven!

Administratie en communicatie verbeteren.
variabel contract

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, We kijken graag met je mee of het al mogelijk is om de juiste afrekening te publiceren. Zou je hiervoor contact willen opnemen via de chat of de telefoon? We kijken graag met je mee! Alvast bedankt! ^ Gloria

Vermolen

SterSterSterLege sterLege ster

Kan al maanden niet meer inloggen in de app sinds de vernieuwing van de app. Als ik aangeef wachtwoord vergeten krijg ik maar geen mail om deze te veranderen / resetten. Al tientallen keren dit proberen te doen maar een mail komt maar niet. Telefonisch is het bedrijf amper bereikbaar, alsof er maar 1 persoon is die alle telefoontjes moet beantwoorden. Probeer al 3 weken lang bijna elke dag te bellen en elke keer een wachtrij van minimaal 18 mensen en een half uur. Qua levering stroom heb ik verder geen klachten.

Lopend contract

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, Bedankt voor jouw review. We kijken graag met je mee of alles nog goed staat in jouw account. Zou je hiervoor contact willen opnemen via de chat (dit werkt sneller) of via de mail? Dan helpen we je graag verder. ^ Gloria

H van Brummen

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Momenteel waardeloos. Krijg geen respons op mijn mails. 2x keer jaarafrekening gehad. Na veel gedoe een credit ontvangen Foute gegevens op app. Iedere keer passen ze het voorschot aan terwijl ze melden dat ik geld terug terug ontvang Geen vertrouwen meer in dit bedrijf,

Alles
Tot 27 maart 26

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, Ik zie inderdaad dat u twee mails heeft verstuurd. We doen ons best alle mails te beantwoorden maar hebben ook een achterstand opgelopen. U geeft in de mail aan dat de datum inmiddels is aangepast maar dat het bedrag niet klopt. Graag ontvangen wij een screenshot waarop u in de termijnbedragcheck heeft gezien dat u een bedrag terug zou krijgen op de jaarafrekening. Momenteel zie ik overigens wel dat u een bedrag terug gaat verwachten op de nieuwe jaarafrekening. Alvast bedankt. ^ Gloria

Kolbrinķ

Schandalige afhandeling van de jaarafrekening van april

Ķlantvŕiendeĺjk
Jaren

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemiddag, Bedankt voor je review! Ik zie dat de correctie nog in behandeling is bij ons. De afhandeling is dan ook nog niet afgewerkt. Ik snap dat je deze snel wilt ontvangen. Ik stuur daarom direct een melding naar de facturatie afdeling dat zij hier zo snel als mogelijk is op terug moeten komen. Bedankt voor je geduld tot dusver. ^Pauline

Joaquinten

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Reageren niet op me mails, als ze je terug moeten betalen duur het een eeuwigheid.

Zaak sluiten
Elk moment opzegbaar

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, Bedankt voor je review! Ik zie geen e-mail binnen gekomen. Wel zie ik dat je uitbetaling blijft hangen doordat er een bedrag bij ons onbetaald is. Ik wil je vragen hiervoor contact met ons op te nemen zodat dit met je afgesproken kan worden. Dit kan via de live chat of via de telefonie. ^Pauline

J.v.d.Geer

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Engie is niet te bereiken, niet telefonisch en via de chat kom je ook niet verder. Heb spijt van mijn overstap

Neem de telefoon op
3 jarig contract

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen en bedankt voor je feedback. Jammer om te horen dat je ons moeilijk kunt bereiken. Dat is natuurlijk niet de ervaring die wij willen bieden. We willen je graag verder helpen. Kan je ons een bericht sturen met je contactgegevens? socialmedia.nl@engie.com Dan zorgen we ervoor dat iemand van ons team contact met je opneemt. ^Gwendy

A.P. vd Horst

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Onmogelijk om mee in contact te komen. Steeds zowat een uur naar een bandje geluisterd, Ik was nr 2 in de wachtrij. Er kwam nooit een nr 1 en al helemaal geen contact. Via de app wachten tot je een ons weegt oo een medewerker die maar niet komt. Maanden verder en nog steeds geen eindafrekening. Zodra het kan ben ik weg bij deze slechte organisatie.

Zorg dat jullie bereikbaar zijn! Informeer je klanten wanneer de eindafrekening wel komt.
Energie

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Hallo, bedankt voor je review. Je kunt ons op werkdagen bereiken op 088 - 444 66 66 van 09:00 uur tot 17:00 uur. De eindafrekening kun je altijd binnen 6 weken na de einddatum verwachten. ^Nur

Hoekstra

SterSterHalve sterLege sterLege ster

Ik heb 4 weken geleden een brief ontvangen met daar in u krijgt terug binnen 3 weken staat het op u rekening. Ik probeer nu van af maandag te bellen je komt er niet door heen.Het is drukker dan dat u gewend bent dan hoor je de verwachting van is 1uur of 2 uur en ga zo maar door.Ik wou graag weten wanneer word het gestort had er zo op gerekend. Nouw komt het krijg ik vandaag weer een brief dat het zelfde bedrag ik het nu aan Engie moet overmaken. Wat is dit gemeen en dat nog wel met twee de zelfde brievenbus ben zo in de war eerst krijg ik terug maar niet ontvangen en nu een brief dat ik dat moet betalen. Dit kunnen jullie niet met mensen doen. Ik heb het niet was zo blij met een extraatje. Heb zo zuinig gebruikt, Morgen maar weer proberen te bellen Klantnummer K01567214 Terwijl ik net weer verlenging heb gedaan. Ik wil graag met iemand spreken want ik heb 5 dagen om het te annuleren.. Want dit kunnen jullie niet maken. Ik wil wat me beloofd is.

Beter met mensen om gaan. 1a2 uur in de wacht voor dat je iemand aan de telefoon krijgt is niet normaal meer.

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemiddag, Bedankt voor je review! Ik kijk gelijk mee in je gegevens en zal je een terugkoppeling geven per e-mail.^Brigitte

Engie

Er wordt gewoon niet opgenomen

Verbeter die puinzooi bij jullie
3 jaar gas en stroom

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, nogmaals bedankt voor je review, fijn dat we elkaar gisteren even gesproken hebben ondanks dat je al een collega had gesproken. Mocht je nog vragen hebben weet je ons te vinden! ^Pauline

Romy

Slechtste bedrijf ooit!

Alles verbeteren. Niks maar ook niks is in orde!
Vanaf 2021 klant

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, bedankt voor je review! Ik heb zojuist geprobeerd je te bellen. Helaas kreeg ik je niet te pakken. Mocht je samen met iemand willen kijken wat er aan de hand is en of we het kunnen oplossen voor je mag je bellen naar het nummer waar ik je zojuist mee heb gebeld. ^Pauline

Kim

Kantendienst Engie

Ondertussen al 5 dagen na elkaar aan het bellen voor een simpele gasaansluiting te openen. Telkens iemand anders aan de lijn, telkens andere info, telkens de belofte alles in orde te maken, en telkens hetzelfde resultaat: ‘s anderendaags opnieuw bellen om de hele uitleg opnieuw te doen. Noteren doen ze niet, uitvoeren nog veel minder. Enige reden dat ik nog 1 ster aanduid, is omdat geen sterren aanduiden niet is toegestaan.

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, Bedankt voor je review! Dat laat ik graag voor je uitzoeken. Ik wil je vragen daarom je contact gegevens te sturen naar onze e-mail. Je mag dit sturen naar socialmedia.nl@engie.com. ^Pauline

Kaveh

SterSterHalve sterLege sterLege ster

Ik wordt terug gebeld door Engie, Daarom ben ik nu meer tevreden en is mijn mening over Engie veranderd.

Tijd is kostbaar voor mensen en je kunt niet lang wachten op een reactie via de telefoon. Ik hoop dat Engie een oplossing vindt voor dit probleem.
variabel

Lanooij

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

16 weken wachten op een eindafrekening en en nog geen zicht wanneer deze komt. Reeds 8 mails gestuurd en de computer antwoord zijn er mee bezig en er wordt HARD aan gewerkt. Klantnummer KO 2429627.

Zoals andere energieleveranciers de eindafrekenuing binnen 6 weken afronden
Elektra en Gas

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, Bedankt voor je review! Zoals ik je via trustpilot al heb vermeld zijn we er mee bezig. Zodra er duidelijkheid voor jou is zal je van ons bericht ontvangen. ^Pauline

Geantwoord op

ENGIE Energie Nederland verzamelt bedrijfsreviews bij Feedback Company. Het bedrijf verzamelt onafhankelijk reviews.

ENGIE Energie Nederland heeft de volgende resultaten bereikt:

• checkGemiddelde score: 8/10
  • checkEerste review geschreven op 13 maart 2013

ENGIE Energie Nederland

Als klant van ENGIE maak jij écht het verschil. Samen bouwen we in 70 landen aan een duurzame wereld. Dagelijks voorzien we al 100 miljoen mensen van groene stroom. Daarbij is een goede service van groot belang. We horen het dus graag als er iets misgaat of we zaken kunnen verbeteren. Via onderstaande contactgegevens helpen we je graag.

Postbus 554

Klantgerichtheid en administratie
Mei 2026

Johanna

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Administratie en communicatie verbeteren.
variabel contract

Verbeter die puinzooi bij jullie
3 jaar gas en stroom

Romy

Slechtste bedrijf ooit!

Alles verbeteren. Niks maar ook niks is in orde!
Vanaf 2021 klant

Kim