8 /10

SterSterSterSterLege ster

checkbox90% beveelt ENGIE Energie Nederland aan!

Edwin

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Zeer slecht. Klantondersteuning niet of nauwelijks bereikbaar. Wacht nu al 7 weken op de jaarafrekening, de app is onnauwkeurig. Ik heb zo'n enorme spijt dat wij een contract hebben bij dit bijkans malafide bedrijf.

Hef jezelf op
2 jaar, gas en electra

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Beste Edwin, Dank dat je je ervaring deelt. Het spijt ons te horen dat je zo lang op je jaarafrekening wacht en dat je problemen ervaart met onze klantenservice en app. We begrijpen dat dit erg frustrerend is. Via dit platform kan ik je klantgegevens niet inzien. Zou je je klantnummer en een korte toelichting willen mailen naar socialmedia.nl@engie.com? Dan kijk ik graag met je mee om je jaarafrekening te onderzoeken. ^ Anniek

Simone

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Sinds maart/april 2025 problemen met verbruiksinzichten in de app, facturering op verschillende momenten (of een maand niet en dan weer dubbel). Tevens wacht ik al 3 maanden op mijn jaarafrekening

App weer laten werken, snellere afhandeling jaarafrekening
1 juli 2026

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Beste Simone, Dank je wel voor je bericht. Vervelend om te horen dat je deze problemen ervaart. Door een systeemovergang verloopt ons facturatieproces helaas nog niet zoals je van ons gewend bent. Je situatie is bij ons bekend en we doen ons best om je jaarafrekening zo snel mogelijk af te handelen. Bedankt voor je geduld. De app zou naar behoren moeten werken. Mocht dat niet zo zijn, stuur dan via de app een screenshot mee via de feedbackfunctie. Deze staat onder Contact --> Vragen of opmerkingen over de app? Dan hebben we direct je gegevens bij de hand en kijken we graag met je mee. ^ Anniek

H. Oude Holtkamp

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Wacht nog steeds op de eindafrekening, in de app stond eerst u krijgt 438 euro terug volgende dag stond er u moet 1977 euro bijbetalen heb alle termijnbedragen betaald met uirzondering van Juni, niet mijn fout maar van engie, er wordt niet gecommuniceerd met de klanten dit kan toch niet?.

Communiceren!

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, Bedankt voor je review! Ik zie dat er momenteel aan je jaar afrekening wordt gewerkt. De termijnbedrag check heeft er moeite mee dat je nog niet bent afgerekend. Je kunt het beste even wachten met het kijken hier naar tot je de jaarafrekening hebt ontvangen. Zodra je afrekening afgemaakt is krijg je hiervan per e-mail bericht! Excuses voor het lange wachten en bedankt voor je geduld! ^Pauline

Peter

SterHalve sterLege sterLege sterLege ster

Verbaasd mij niets deze slechte service cq werkwijze. Ik heb jaren personeels contract gehad ( met goede tarieven) toen mijn 3 jaarscontract afliep kreeg ik een getekende nieuwe personeelsaanbieding voor 3 jaar maar deze werd dan paar dagen later weer geannuleerd omdat ik niet meer aan voorwaarden voldeed ( ben met pre pensioen ) na diverse belletjes of mailtjes kreeg ik weer nieuw contract welke dan weer geannuleerd werd uiteindelijk gewoon aanbod gekregen welke vele malen slechter was dan bij Eneco . Je snapt wel waar ik nu weer klant ben>>> juist Eneco. Moraal hiervan als je al met oud werknemers( 40 jr dienstverband ) zo omgaat hoe dan met gewone klanten?

Toon respect naar je klanten en oud werknemers en zorg dat er mensen met kennis van zaken bij service/helpdesk zitten.
nvt

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemiddag, Bedankt voor je review! Ik kan me voorstellen dat het erg vervelend voelt als je ineens geen recht meer hebt op een personeelscontract. Deze regels worden echter niet door ons als klantenservice gemaakt. Fijn om te lezen dat je in ieder geval je plek hebt gevonden waar je tevreden over bent. Ik hoop natuurlijk dat je ooit nog eens terug komt als klant. ^Pauline

Rootselaar

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Ik denk dat de grote jongens van Engie op de Bahamas zitten van ons geld. Net als ik zitten heel veel mensen al maanden te wachten op de jaarafrekening en hebben alle smoesjes al gehoord. Het spaarpotje ( terug te ontvangen geld) hadden wij gereserveerd om deze vakantie iets leuks met de kleinkinderen te gaan doen. Maar dat interesseert jullie natuurlijk NIETS. Kan ik de kleinkinderen beloven dat we met de herfstvakantie een paar dagen weg gaan,omdat Engie een flinke compensatie/ rente gaat geven voor de gelede schade en teleurstelling?

Teveel om op te noemen
Engie gas stroom

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemiddag, Bedankt voor je review! Ik begrijp dat het erg frustrerend is als je bericht krijgt dat het op dit moment niet lukt je jaarafrekening te boeken. Er wordt momenteel met man en macht gewerkt om het op te lossen. Echter ik wil je wel attenderen dat je energierekening geen spaarpotje is. Als je dit geld had willen gebruiken voor iets leuks kan je het beter op een spaar rekening zetten. Ik zie dat mijn collega's je afrekening wel in behandeling hebben. Zodra er nieuws over komt krijg je hiervan uiteraard direct bericht van ons. ^Pauline

Stefan van Herwaarden

Waardeloze service

Wat niet?
Product of looptijd contract
De app werkt niet, klantenservice niet bereikbaar en gewoon maar termijnbedrag afschrijven. Absoluut onprofessioneel

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Hartelijk dank voor je review! Vervelend om te lezen dat je deze problemen bij ons ervaart. Toch komen we graag met je in contact om het samen met je op te lossen. Onze klantenservice en live chat zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op 088 - 444 66 66. We vernemen graag van je ^Eddo

Kees

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Klantenservice de weg kwijt?

Klantenservice aansteken die bereikbaar is?

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen, Bedankt voor het delen van je review! Wat jammer om te lezen dat je een vervelende ervaring hebt gehad. Ik zie helaas niet wat er verkeerd gegaan is, ik wil je daarom vragen een email te sturen met daarin je gegevens en een kopie van de review (dit kan bijvoorbeeld met een screenshot) zodat we contact kunnen opnemen om te kijken hoe we je kunnen helpen. Dit kun je sturen naar socialmedia.nl@engie.com. Hartelijke groet, ^ Karim

C

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Ik wacht al vanaf 16 mei op mijn eindafrekening, ga je bellen dan ben je de 40e wachtende....ben je na een uur aan de lijn, slechte verbinding. Maar ze belden wel netjes terug.... problemen problemen problemen....ja heel vervelend....geduld hebben....zo n spijt dat ik mn contract verlengt heb! Ook de app klopt al vanaf maart niet! Zo vervelend!

Financiële afdeling, doe je werk!
Gas en elektriciteit

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Hartelijk dank voor jouw review. Graag kijken we met je mee of wij je op de lijst kunnen zetten voor klanten die nog wachten op de afrekening. We horen ook graag wat er in de app niet klopt. Je mag contact opnemen met onze klantenservice vanaf maandag. ^Gloria

Ellen

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Reageert niet binnen de 8 werkdagen zelfs helemaal niet. Via chat ontlopen ze hun verantwoordelijk. Bewijs met foto materiaal aangeleverd. Betreft foutieve gas stand bij installatie slimme meter.

Fatsoen tonen en gewoon afhandelen. Eertste contact is van 12 juni.
Gas licht 3jaar

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Hallo Ellen, bedankt voor je review. Ik zie dat dit in behandeling is bij de netbeheerder. Wij informeren je zo snel mogelijk. ^Kim

Henk

Oplichters

Ga maar school
Eindafrekening

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Hallo Henk, bedankt voor je review. Wij horen graag wat er aan de hand is zodat wij je verder kunnen helpen. Neem gerust telefonisch of via de chat contact op met onze klantenservice. ^Kim

Anja

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Wij wachten al vanaf 14 mei op onze jaarafrekening en elke keer zeggen ze we zijn er mee bezig en het is druk,mag ondertussen wel compensatie hebben voor de misgelopen rente ,want wettelijk moeten ze zes weken na datum uitbetalen . We hebben spijt dat we onze contract hebben verlengd.

Zorgen dat ze snel alles op orde hebben
1jaar

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Goedemorgen Anja, bedankt voor het delen van je feedback. Op basis van jouw e-mailadres vind ik geen contract, wil je ons daarom mailen via feedback.nl@engie.com hierover? Contact met ons opnemen door ons te bellen (088-4446666) of chatten (via MijnENGIE of de ENGIE-app) kan natuurlijk ook. We helpen je graag met jouw ervaring. Fijne dag! ^Rolf

M.Terlouw

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Heel slechte financiële afhandeling. 14 maart overgestapt naar een andere energieleverancier maatschappij. Nog steeds geen jaarafrekening ontvangen. Bij de klantenservice wordt je ook aan het lijntje gehouden. Er wordt zelfs gezegd dat bellen geen zin heeft en dat je rustig af moet wachten. 3,5 maand later wacht ik nog steeds...

Sneller afhandelen
Energieleverancier, Afgelopen op 14 maart 2025

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Hallo, bedankt voor je review. Zou je ons je klantnummer willen sturen via de live chat? Wij pakken het dan handmatig voor je op. ^Nur

Billy

slechte informatie

Maak de app eens goed,al een halfjaar dat het nog steeds niet te vertrouwen is

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Hallo, bedankt voor je review. In de app kun je onder contact feedback indienen voor de app. Ons app team kijkt dan graag met je mee om het op te lossen. ^Nur

H.Sieben

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Wacht al vanaf 1 april 2025 op mijn jaar afrekening, div malen gebeld chats, wordt van alles belooft maar nog steeds geen afrekening bijna 3 maanden verder.

Doen wat je beloofd
3 jaar

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Hallo, bedankt voor je review. Zou je ons via de live chat je klantnummer willen versturen? Wij pakken het dan gelijk handmatig voor je op. ^Nur

Willie

Echt WAARDELOOS

Alle punten App .meterstanden service. Klantenservice niks op orde
4 april 2025 contract voor 3 jaar

Antwoord ENGIE Energie Nederland

Hartelijk dank voor jouw review. Wij horen graag wat er precies niet in de app werkt. We willen graag met je meekijken, zou je hiervoor contact kunnen opnemen per mail of telefonisch met ons? ^ Gloria

Geantwoord op

ENGIE Energie Nederland verzamelt bedrijfsreviews bij Feedback Company. Het bedrijf verzamelt onafhankelijk reviews.

ENGIE Energie Nederland heeft de volgende resultaten bereikt:

• checkGemiddelde score: 8/10
  • checkEerste review geschreven op 13 maart 2013

ENGIE Energie Nederland

Als klant van ENGIE maak jij écht het verschil. Samen bouwen we in 70 landen aan een duurzame wereld. Dagelijks voorzien we al 100 miljoen mensen van groene stroom. Daarbij is een goede service van groot belang. We horen het dus graag als er iets misgaat of we zaken kunnen verbeteren. Via onderstaande contactgegevens helpen we je graag.

Postbus 554

Waardeloze service

Wat niet?

Kees

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Klantenservice de weg kwijt?

Klantenservice aansteken die bereikbaar is?

C

Halve sterLege sterLege sterLege sterLege ster

Financiële afdeling, doe je werk!
Gas en elektriciteit

Ellen

SterLege sterLege sterLege sterLege ster

Fatsoen tonen en gewoon afhandelen. Eertste contact is van 12 juni.
Gas licht 3jaar

Henk