Femke
Ik heb de cursus ‘Voorbereiding op de Kraamweek’ gevolgd, die is samengesteld door Kim. Ze geeft al jarenlang bevallingscursussen en is ook werkzaam als kraamverzorgster. Die combinatie maakt dat ze precies weet wat je als (aanstaande) ouder nodig hebt aan informatie, voorbereiding én vertrouwen. De cursus is heel overzichtelijk en logisch opgebouwd. Kim legt alles duidelijk en prettig uit. Wat ik persoonlijk fijn vond, is dat ze niet alleen vertelt wat er gebeurt tijdens de kraamweek, maar ook waarom bepaalde dingen gedaan worden. Dat geeft veel inzicht. Kim bespreekt niet alleen praktische zaken, maar ook emotionele en mentale voorbereiding. Denk aan: hoe verloopt een goede samenwerking met de kraamverzorgster, welke vragen kun je stellen, en wat kun je van tevoren al regelen? Je voelt aan alles dat ze deze cursus met liefde en zorg heeft gemaakt. Vaak hoor je allerlei verhalen van anderen over hun kraamweek, maar elke situatie is anders en elke kraamverzorgster werkt op haar eigen manier. Dankzij deze cursus ga je met veel meer kennis en realistische verwachtingen de kraamweek in. Dat gaf mij zelfvertrouwen. Ik zou het iedereen aanraden die zich graag goed wil voorbereiden op die bijzondere eerste week na de bevalling.