Wian Bulthuis
Wij zijn ontzettend teleurgesteld in de manier waarop 123Trapliften met onze situatie is omgegaan. Kort na de aanschaf van een traplift is mijn vader tot ons grote verdriet overleden. In deze emotioneel zware periode hebben wij de traplift moeten annuleren. In plaats van begrip of enige vorm van coulance, ontvingen wij vrijwel direct een factuur van ruim €2.200,- Op de factuur stond onder andere een bedrag van €1.533,26 excl. BTW voor “externe productiekosten (rail)”. Omdat wij dit volledige bedrag moesten betalen, hebben wij aangegeven dat we de rail dan graag wilden ontvangen, iets wat logisch leek, aangezien deze al geproduceerd zou zijn en mogelijk later nog gebruikt kon worden. De reactie van 123Trapliften was echter verbazingwekkend: als wij de rail wilden ontvangen, zou er een “herberekening” plaatsvinden. Toen wij aangaven de rail gewoon te willen ontvangen voor het reeds gefactureerde bedrag, werd plotseling gesteld dat de kosten van de rail €3.000 zouden bedragen. Deze gang van zaken voelt voor ons niet transparant en roept ernstige vragen op over de integriteit van deze werkwijze. Sterker nog, wij hebben aan deze hele afhandeling een naar gevoel overgehouden. Juist in een periode van rouw hadden wij gehoopt op menselijkheid en redelijkheid, maar die hebben wij helaas niet ervaren. Wij raden toekomstige klanten aan om goed op de voorwaarden te letten en zich bewust te zijn van de mogelijke onevenredige consequenties bij annulering.