Carglass

Rene de Ruijter

Niet perfect

Uw ervaring

Steen tegen de ruit en gelijk een flinke scheur en volgens de reclame moet je dan Carglass bellen. Niet gebeld maar een afspraak gemaakt via de site. Alle gegevens ingevuld. Ideaal bij Carglass is dat ze de ruit ook op locatie kunnen vervangen. Top geregeld aangezien ik de werkbus dus mooi bij ons op de werkplaats kan laten maken zonder dat we hem speciaal weg moeten brengen. Tot zo ver top geregeld zou je zeggen……
1 week later word ik door Carglass gebeld. Een mevrouw checkt voor de zekerheid nog even welke sensoren er in de bus zitten zo dat de juiste ruit besteld kan worden…. En meld ook gelijk dat deze ruit niet op locatie vervangen kan worden. Ik moet toch naar de werkplaats aangezien de ruit te zwaar is om op locatie te plaatsen. Klein smetje want waarom kan ik dan wel eerst die optie op de site aanvinken? Maar goed, dan de bus maar wegbrengen en met de elektrische Mini weer terug om weer aan het werk te gaan. Hier maken ze namelijk reclame mee… Helaas hadden de dichtstbijzijnde locaties alleen maar een fiets ter beschikking. En zo ging ik van de optie vervangen op locatie naar de optie’s
1. Bus naar Carglass brengen, fiets lenen, 20 km naar het werk fietsen, 20 km terug fietsen, bus ophalen.
2. 1,5 uur wachten bij Carglass tot de ruit vervangen is.
Optie 2 leek mij het beste, zo kon ik toch nog wat werk verzetten en zou ik met 1,5 uur weer weg kunnen……

Vrijdag ochtend om 8:10 parkeer ik de bus bij Carglass Gorinchem. Netjes word ik te woord gestaan door een ervaren medewerker(voor de gelegenheid noemen we hem Piet). Piet neemt wat laatste dingen met mij door. Al snel word ik voorgesteld aan de persoon die mijn ruit moet gaan vervangen. Ik krijg al heeeel snel door dat deze persoon minder ervaren is. (Voor de gelegenheid noemen we hem Henk). Terwijl ik plaats neem in de uitstekende wachtruimte met gratis WiFi, koffie, thee en alles wat daar tussen in zit rijd Henk de bus naar binnen. Terwijl ik op mijn laptop open klap begint in de werkplaats een leermeester/leerling ritueel plaats te vinden. Het lijkt er op dat Henk vandaag voor het eerst een ruit vervangt. Als een goede leermeester laat Piet Henk eerst wat aanmodderen. En als Henk er echt niet uit komt, geeft hij advies. Leuk om te zien hoe dat gaat….. Maar erg efficiënt is het niet. Piet heeft namelijk al 3 ruiten vervangen van auto’s die ergens einde van de dag weer op gehaald worden. Terwijl Henk nog steeds met mijn ruit staat te tobben. En ik… ik zit maar te wachten. Tot dan eindelijk de nieuwe ruit geplakt word. Terwijl het uithardingsproces van de kit begint maakt Henk nog even mijn spiegels schoon en word de bus gestofzuigd. Het oog van Piet valt tenslotte nog op mijn ruitenwissers. Deze zijn dermate slecht dat ik hier echt niet mee door kan rijden. Ik laat ze gelijk vervangen… gemak dient de mens. Maar graag had ik gezien dat Carglass net wat meer had mee gedacht.
Ik had vooraf aangegeven dat ik wilde wachten op de ruit vervanging. Zorg er dan voor dat mijn ruit zsm vervangen word. Er is bij de auto’s die einde van de dag opgehaald worden totaal geen haast.
Uiteindelijk duurde het vervangen best lang. (Wat dus anders had gekund). Kon de ruit niet op locatie vervangen worden.(wat dus in eerste instantie wel kon), Was er geen vervangend vervoer. (Waar dus reclame mee word gemaakt)

Score voor Carglass: 3/5
Beveelt u dit bedrijf aan Ja
Afgenomen dienst: