Ondanks het feit dat VAB een goede reputatie heeft zijn wij zeer ontgoocheld!
We hadden een VAB-Multipakket verzekering incl. bagageverzekering. Op onze terugvlucht van Nice naar Brussel speelt Brussels Airlines 1 van onze valiezen kwijt. Na méér dan 1 maand krijgen wij toch nog onze valies terug. Uiteraard hebben wij een aantal zaken moeten aankopen, je hebt niet alles in het dubbel. Geen tussenkomst van Brussels Airlines. We spelen het volledig dossier door naar VAB en hun laconiek antwoord is na telkens heel veel tijd genomen te hebben voor een reactie:
-wij komen tussen voor aankoop van zaken van eerste noodzaak wanneer de bagage minimaal 12 uur te laat aankomt op de bestemming.
-wij betalen enkel een vergoeding(nooit nieuw aangekochte zaken) wanneer de bagage definitief verloren is.
Vermits wij na méér dan 1 maand onze bagage hebben terug gekregen komen zij niet tussen ondanks hun stelling....
"Is de bagage na 21 dagen nog niet afgeleverd(ook al wordt ze nadien toch nog afgeleverd) dan wordt ze beschouwd als verloren"
Wat moet er nog méér gebeuren om een vergoeding te krijgen?
Een erg ontgoochelde en gefrustreerde klant.
Reactie VAB:
Het moet geen fijne ervaring geweest zijn om zo lang op je koffer te moeten wachten. Gelukkig werd deze uiteindelijk wel terug thuis afgeleverd zodat jullie je persoonlijke zaken konden recupereren.
Het spijt ons dat je lang op ons eerder antwoord moest wachten. Het klopt dat we binnen jouw polis enkel tussenkomen voor de aankoop van goederen van eerste noodzaak wanneer de bagage met minimum 12 uur vertraging op je bestemming in het buitenland wordt afgeleverd. Dit geldt jammer genoeg niet voor een vertraagde aflevering in België.
Ik vermoed dat de verwijzing naar niet aflevering van bagage binnen 21 dagen afkomstig is uit de algemene voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, want kan hier geen communicatie over terugvinden.
Ik begrijp dat je ontgoocheld bent, omdat je nergens een positief bericht krijgt over een compensatie. VAB heeft in dit dossier geen fout gemaakt, waardoor we achter onze eerdere beslissing blijven staan om niet tussen te komen.