Reviews

NTI-nl

8 / 10
1818 beoordelingen
Schrijf beoordeling

81% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Examens
7.2/10
Niveau Opleiding
7.8/10
Studie-programma
7.8/10
Docenten
7.6/10
Flexibiliteit
7.8/10
Praktijk workshops
7.6/10
Mentor
7.4/10
Studie-materialen
7.8/10

1818 Reviews

Mahayla Spanjaard

10/10

Zelfeffectifiteit, zelfvertrouwen, en doorzettingsvermogen is een gouden driehoek. Fijne hulp en ondersteuning van de gekoppelde docent, snel antwoord op vragen.


Wes

1/10

Bedenktermijn van 14 dagen gaat in nadat je inschrijving is bevestigd, niet wanneer je toegang krijgt tot de leeromgeving. Belofte van 14 dagen proef studeren klopt op deze manier niet.
Bedenktermijn van 14 dagen gaat in nadat je inschrijving is bevestigd, niet wanneer je toegang krijgt tot de leeromgeving. Belofte van 14 dagen proef studeren klopt op deze manier niet.

Installeren van de benodigde tools was lastig. Geen / (te) beknopte omschrijving en URLS in de cursus met waar een instructie zou moeten staan waren dood. Een voorbode voor de rest van de cursus waarin voorbeelden niet kloppen, cruciale onderdelen van het uitvoeren van opdrachten worden niet benoemd en er wordt vanuit gegaan dat het allemaal wel lukt en de cursist dit allemaal wel begrijpt zonder uitleg. Ik ben er juist om dit te leren en te leren begrijpen. Is deze “cursus” wel eens nagelopen door iemand die geen expert is op dit vlak?

Al voor je begint krijg je een mail dat je cursus bijna is afgelopen en je kunt verlengen. Voordat je de te installeren software up and running hebt krijg je een reminder dat je extra studietijd kunt bijkopen terwijl je nog niet eens de kans hebt gehad om te kunnen beginnen en voor het kosteloze certificaat vragen ze toch nog even €35.

Ik was meer tijd kwijt aan contact met klantenservice/“mentoren”/telefoon en e-mail met de docent (die overigens wel goed was) dan aan die paar slides van de “cursus” voor relatief zoveel geld. Misschien gaat het alleen mis bij de SQL cursus, maar dit is mijn ervaring. Ik had voorafgaand een positief beeld van NTI en had vertrouwen in de organisatie en de kwaliteit, maar naast de medewerking van de docent en het opknippen van de cursus in kleine behapbare delen weinig positiefs helaas. Normaal gesproken doe ik dit soort cursussen via Udemy, maar wilde het een keer goed aanpakken door het bij NTI te doen. Bij Udemy heb je inhoudelijk een betere cursus, meer diepgaand, betere uitleg, minder gezeur en vragen ze niet elke week om meer geld en dat voor 5% van de prijs die NTI rekent. Volgende keer dus weer daar…

Sterke punten

Opgeknipt in meerdere kleine stapjes zodat het behapbaar is, goede docent


Loïs Veenstra

2/10

Het is echt verschrikkelijk. Ik heb een studie toegepaste psychologie gevolgd voor een paar maanden. Naast dat de kwaliteit van de lessen echt niet hbo-waardig waren, is het systeem echt ruk. Ik... Het is echt verschrikkelijk. Ik heb een studie toegepaste psychologie gevolgd voor een paar maanden. Naast dat de kwaliteit van de lessen echt niet hbo-waardig waren, is het systeem echt ruk. Ik wilde namelijk stoppen met mijn opleiding en ik had veel vragen over onkosten etc en mijn mentor zei dat ik met de klantenservice moest bellen.
Ik kreeg een redelijk bedrag binnen wat ik nog zou moeten betalen, hier was ik van op de hoogte dus in principe geen probleem, maar geen gespecificeerde rekening. Ik had geen idee waar het bedrag op gebaseerd was.
Ik heb wel 8 keer gebeld naar NTI en iedere keer werd er beloofd om terug te bellen als ze meer informatie wisten over mijn rekening. Niet gebeurd. Ook veranderende het bedrag van de factuur een aantal keer. Niemand kon mij helpen het enige wat ze zeiden was dat ze het zelf ook raar vonden. Ik kreeg alleen maar berichten dat ik moest betalen ook al zei iemand aan de telefoon dat dat niet zou gebeuren zolang ze er nog mee bezig waren. Inmiddels heb ik thuis een brief van de gerechtsdeurwaarders. Ik heb meerdere malen gezegd dat ik gewoon een specificatie wilde van de kosten die ook nog eens in de zoveel tijd veranderde. Ik heb het niet gekregen. Ik ben nog nooit zo belabberd geholpen en mij zo ongehoord gevoeld.
Had op z’n minst gemaild, heb mij weken lang gefrustreerd en machteloos gevoeld.


Jalees

2/10

Ik doe doe cursus korte verhalen en romans schrijven.

De feedback is echt mager. Je krijgt 1 zin als feedback en als je een mail stuurt om te vragen wat ze er mee bedoelen dan krijg je...
Ik doe doe cursus korte verhalen en romans schrijven.

De feedback is echt mager. Je krijgt 1 zin als feedback en als je een mail stuurt om te vragen wat ze er mee bedoelen dan krijg je weer een antwoordt van hooguit 5 woorden.

Bij een cursus zoals deze is feedback crucial. Nu schrijf ik verhalen en weet ik alsnog niet als het goed is of hoe het beter kan.

Verbeterpunten of tips

De feedback moet veel beter vooral bij een cursus zoals deze.


Ed

1/10

Kies voor een ander serieus bedrijf

Sterke punten

Heb ze niet gevonden

Verbeterpunten of tips

Je eigen slechte organisatiestructuur en wanorde, de slechte communicatie en medewerkers met onvoldoende kennis niet het probleem van de studenten laten worden. "Sorry" lost geen probleem op, kijk... Je eigen slechte organisatiestructuur en wanorde, de slechte communicatie en medewerkers met onvoldoende kennis niet het probleem van de studenten laten worden. "Sorry" lost geen probleem op, kijk maar eens naar de eigen slechte inbreng.


Hanneke Scholten

10/10

De wijze waarop de studie is ingericht is perfect passend bij mijn manier van leven. Ik kan op deze manier thuis werken en er ondertussen voor mijn kinderen zijn of met hen samen studeren. De... De wijze waarop de studie is ingericht is perfect passend bij mijn manier van leven. Ik kan op deze manier thuis werken en er ondertussen voor mijn kinderen zijn of met hen samen studeren. De praktijkdagen zijn vaak een waardevolle aanvulling en verdieping en helpend bij het schrijven van een paper. Met mentoren heb ik niet veel contact (nodig). De docenten die ik op de online praktijkdagen tegenkom zijn kundig en inspirerend. Het niveau van de opleiding is goed en vakinhoudelijk vind ik het een uitdagende opleiding waarbij ik door levenservaring situaties beter begrijp en nieuwe dingen leer.


Peter den Boer

10/10

Over het algemeen prima ervaringen met NTI. Je moet wel zelf je weg een beetje kunnen vinden


Jennifer De Bas

10/10

De docenten kijken op het moment supersnel na en geven bruikbare feedback. Inhoudelijk is de opleiding wat oppervlakkig en eenzijdig. Soms lastig om opdrachten af te ronden als je (nog) niet in het... De docenten kijken op het moment supersnel na en geven bruikbare feedback. Inhoudelijk is de opleiding wat oppervlakkig en eenzijdig. Soms lastig om opdrachten af te ronden als je (nog) niet in het werkveld zit terwijl je het niveau ook op een andere manier kunt aantonen. Zonder mijn vooropleiding had ik met deze studie te weinig bagage gekregen voor het werkveld.


Marjolein de Haas

10/10

Goede ervaring hiermee, kan lekker en flexibel studeren naast me werken.


Nti

3/10

Tot het 3e jaar vind ik ze prima!
Wanneer je aan je scriptie begint gaat het mis. Wanneer je je scriptie instuurt vragen ze je extra deelvragen terwijl je pva goedgekeurd is en daar die vraag...
Tot het 3e jaar vind ik ze prima!
Wanneer je aan je scriptie begint gaat het mis. Wanneer je je scriptie instuurt vragen ze je extra deelvragen terwijl je pva goedgekeurd is en daar die vraag niet in terug kwam. Je begeleider vind je scriptie verdedigbaar en kruist aller ruimvoldoende. De beordeelaars kruisen alles onvoldoende en geven 18 a4 aan feedback! Dit overkomt iedereen bij het Nti. De begeleiders staan niet op 1 lijn. Ze zijn ook veelste laat met het nakijken, gewoon 2 a 3 weken na de nakijktermijn waardoor je onnodige studievertraging oploopt.

Sterke punten

Vanaf 1e t/m3e jaar

Verbeterpunten of tips

Scriptiebegeleiding en scriptiebeordeelaars op 1 lijn krijgen!
Heel demotiverend hoe er met ons wordt omgegaan. De nakijk termijn graag nakomen!!