Een mooi bedrijf wat doet wat het belooft. Ze hebben vakkundig de zonnepanelen en de batterij bij mij geïnstalleerd en met behulp van de app kan ik alles goed in de gaten houden. Op de lange termijn neem ik ook een laadpaal van Zonneplan en zo praat mijn hele systeem, vanwege hun powerplay, handig met elkaar en heb ik bijna altijd goedkope of gratis stroom.
Terugleververgoedingen zijn tevens ook verleden tijd vanwege het dynamische contract en automatische uitschakeling bij negatieve prijzen. Uiteraard geldt dit bij mij iets minder vanwege de batterij die dan eerst volgezet wordt.
In de winter verbruik ik meer stroom vanwege mijn warmtepomp en heb ik nog wel stroomkosten. De batterij reduceert dit echter flink omdat deze voor mij handelt op de onbalansmarkt. In de zomer heb ik voldoende aan mijn panelen en verdient de batterij juist geld voor mij. Een combi om aan te raden!
Communicatie zeer helder, zeer gebruiksvriendelijke app,
Het inmeten van de panelen had iets beter gemoeten. Op de dag van installatie bleek het toch allemaal nét niet te passen, dat was een minpuntje. Verder hele vriendelijke jongens die hun best hebben gedaan dezelfde dag nog (op anderhalf uur rijden!) iemand te laten komen met de juiste spullen zodat mijn installatie toch afgemaakt kon worden.
Reactie Zonneplan.nl:
Bedankt voor de mooie review! Goed om te horen dat alles naar wens is.