2016 beoordelingen

Wim Maas

Mijn ervaring met Zonneplan is uitstekend, alleen ik ben met regelmatig zeer teleurgesteld over de beslissingen van het systeem dat mijn accu beheert middels powerplay. Op momenten dat de prijs interessant is wordt er niet opgelaad en op de momenten dat de prijs hoog is wordt er met regelmaat niet terug gegeven. Er is echt niet te concluderen dat de handelingen die hier gebeuren primair in mijn belang zijn. Terwijl het toch echt mijn accu is. Het zijn vaak onbegrijpelijke bewegingen die gemaakt worden en die afgedaan worden met niet te volgen argumenten. Ik heb hier heel erg moeite mee en ben er eigenlijk van overtuigd dat het rendement veel hoger zou kunnen zijn. Echt heel frustrerend af en toe.

Alles wekt verder perfect en de app is ook zeer leerzaam en informatief.

Verbeter in hemelsnaam die software en laat de aansturing meer in het belang zijn van de eigenaar. Dit is niet uit te leggen.

Reactie Zonneplan.nl:

Bedankt voor het delen van je ervaring! Wat jammer om te lezen dat de thuisbatterij nog niet werkt zoals gewenst. Powerplay speelt slim in op de onbalansmarkt, waar fluctuaties in vraag en aanbod van elektriciteit worden gecorrigeerd. Wanneer er een overschot aan stroom is, zijn de prijzen vaak laag en laadt Powerplay je batterij voordelig op. Bij schaarste stijgen de prijzen, en dan levert je batterij stroom, waardoor je hogere vergoedingen ontvangt. Dit zijn andere prijzen dan die je in de Zonneplan app ziet. We komen graag met je in contact om meer toelichting te geven.

Score voor Zonneplan.nl: 1/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
Afgenomen dienst: Accu’s, zonnepanelen en energie levering