W163068 / Energy - Plissegordijn Top Down Bottom Up
Voor 4 ramen top-down bottom-up plisse's besteld bij Veneta. Bestellen gaat eenvoudig en snel, meethulp is prima. Medewerkers zijn vriendelijke en service-gericht. Toch zijn we niet tevreden:
Bij aflevering kwamen we er pas achter dat de plisse's gefabriceerd worden in China. Je moet diep graven op de website om daar achter te komen, de pagina https://www.veneta.com/over-veneta/wie-zijn-wij/nl/page/100/ wordt bewust buiten de zoek resultaten van Google gehouden (zie https://www.veneta.com/robots.txt). Niet netjes, als je achter je product staat kun je ook open en eerlijk over de productie zijn. Tegenvaller nummer 1.
De plisse's zelf gemonteerd en in eerste instantie zag het er prima uit tot na een paar weken de plisse's niet meer recht omhoog en naar beneden gingen, scheef hang dus. En dat valt bij top-down, bottom-up extra up. Na een telefoontje met Veneta en een bezoek van een monteur zijn alle plisse's omgeruild voor nieuwe. Ook bij deze plisse's trad snel het zelfde probleem op: scheef hangen, consequent aan dezelfde kant (tegenovergesteld aan de bedieningszijde). Uiteindelijk onder de "100% tevredenheids garantie" de plisse's teruggestuurd. Nu, 2 weken later, nog steeds de ruim 1000 euro niet retour ontvangen.
Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij de Duette's van Luxaflex (iets duurder maar van veel betere kwaliteit. En belangrijker: ze hangen wel recht).