Ik heb een op maat gemaakt plisségordijn met zijgeleiding voor in een lichtkoepel besteld. Het gordijn is van prima kwaliteit. Echter, ‘Op maat gemaakt’ blijkt niet de opgegeven maat van het gordijn te zijn.

Let dus goed op als je bestelt. Solano verkoopt standaard breedtematen dus de maat die het dichtst bij jouw opgegeven maat gordijn ligt wordt geleverd. Althans, in mijn geval waarbij zijgeleiding was meebesteld. Mijn geleverde gordijn was dus een stukje minder breed, waardoor deze aan 1 kant uit het geleideprofiel liep in verband met een breder wordende ruimte in mijn koepel tegen het einde.

Het verschil in marge wordt door Solano verrekend door de ruimte die in de zijgeleideprofielen aanwezig is (totaal zo’n 1,5 cm). En zo wordt de totaalbreedte van jouw maat berekend. Maar dit was juist de marge die ik extra nodig (bovenop mijn opgegeven maat) had omdat mijn lichtkoepel aan 1 kant wat breder is: Solano vraagt echter om enkel de smalst gemeten maat door te geven, dus dan blijft er geen extra marge meer over voor aan de bredere kant.

Let dus op als je een op maat gemaakt gordijn bestelt. Bel ze desnoods om te overleggen als je twijfelt, had ik ook moeten doen. De klantenservice bood aan om ‘opvulringen’ te leveren voor achter de zijgeleideprofielen. Dit is esthetisch natuurlijk een aanfluiting (je ziet dan dikker wordende stapeltjes ringen zitten tussen de wand en het profiel) dus ik heb dit niet geaccepteerd. Verder geen reactie meer, ik kon het zelf oplossen. Niet heel netjes vind ik, vandaar dat ik niet zo’n positieve ervaring deel.

Score voor Solano Wonen: 2.5/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Nee