Wij hebben de zonwering laten inmeten en begin deze zomer laten plaatsen door Solano Wonen, maar dit is absoluut niet naar tevredenheid verlopen. Het spreekwoord ‘Goedkoop is duurkoop’ is in onze ogen zeker van toepassing op het bedrijf Solano Wonen. Er ontstond een opeenstapeling van fouten die van kwaad tot erger werden:
• Het begon bij het niet op komen dagen bij de inmeet afspraak. Je zit dan thuis te wachten binnen een bepaald tijdbestek en aan het einde van de middag blijkt dat je ‘per ongeluk ‘ vergeten bent. Er waren afspraken uitgelopen, maar dit was niet gecommuniceerd.
• Vervolgens is er vanuit onze kant voortdurend contact geweest over welke voorbereidingen wij moesten/konden verrichten voor de elektra van het knikarmscherm. Hier zijn zaken toegezegd die vervolgens niet zijn nagekomen.
• Tijdens de inmeetafspraak werd aangegeven hoe de schermen bevestigd zouden worden, hierbij werd uitdrukkelijk aangegeven dat er niet in de rollaag geboord zou worden. Ook hierin werd de belofte niet nagekomen. Bij de montage is er alsnog in de rollaag geboord. Het allerergste was nog dat de monteur zelfs op eigen initiatief, zonder overleg terwijl we gewoon thuis waren, had besloten dat het mooier was het scherm scheef op te hangen aangezien dit dan beter afgestemd zou zijn op de rollaag/voegen. Een hele vreemde logica in onze ogen.
• Ondanks dat de montage afspraak ruimschoots van tevoren gepland was, bleek dat de monteur niet het juiste materiaal bij zich om de bestelde markies op te hangen. Uiteindelijk was de verklaring dat door de verhuizing van het bedrijf Solano Wonen deze onderdelen zoek waren geraakt in de opslag. Er moest een nieuwe afspraak gemaakt worden voor het monteren van de markies en dit kon ivm de drukte nog even duren. Dit duurde uiteindelijk 3 weken!
• Het allerergste was dat het elektrische knikarmscherm niet de beoogde hellingshoek had die noodzakelijk was voor ons. Er volgende oneindig veel mailcontact met foto’s en verschillende nieuwe afspraken met monteurs van Solano Wonen, maar helaas zonder succes om de hellingshoek bij te stellen. Uiteindelijk ging de directrice overstag om de leverancier van de zonwering (Verano) langs te laten komen om te controleren of de hellingshoek daadwerkelijk verkeerd was afgesteld door haar monteurs. De monteur van Verano zag het meteen en stelde het knikarmscherm alsnog 7 graden lager af in luttele seconden. Iets wat de monteurs van Solano Wonen telkens niet lukte en wat aldus deze monteurs ook niet kon. Dit kon dus wel! Wat opluchting, na ruim 3,5 maand aanhouden om ons gelijk te halen. Het verbaast ons dat de ervaren monteurs van Solano Wonen die al zo lang in dienst zijn, dit niet konden realiseren na verscheidene afspraken. Al met al hebben wij door de verkeerde afstelling van het knikarmscherm de gehele zomer geen profijt gehad van de door Solano Wonen aangelegde zonwering. In mei is het scherm gemonteerd en nu eind augustus hangt het pas zoals het in eerste instantie geïnstalleerd had moeten worden. Tot meerdere keren hebben we tijd in onze agenda moeten vrijmaken om aanwezig te zijn voor de monteurs van Solano Wonen en telkens werden we weer zonder resultaat afgewimpeld. Telkens moesten we ons verhaal weer op mail zetten of telefonisch toelichten. Al met al heeft het ons veel te veel tijd en vooral frustratie gekost en hiervoor wilden wij logischerwijs gecompenseerd worden. Solano Wonen had ons €367 montagekosten in rekening gebracht. Hiervan hadden zij door de miscommunicatie aan het begin al een deel gecompenseerd (€150). Aangezien de hellingshoek vervolgens ook compleet verkeerd stond afgesteld wensten wij het restant van de montage kosten (€217) ook gecrediteerd te krijgen aangezien deze uitzonderlijke situatie duidelijk bij de monteurs van Solano Wonen lag. Hoewel de directrice toegaf dat het om een zeer uitzonderlijke situatie ging was ze hiertoe niet bereid. Ze heeft ook niet meer gereageerd op ons laatste verzoek. Wij hebben een hele negatieve ervaring en zullen de zonwering Solano Wonen dan ook aan niemand aanbevelen.

Snelle offerte

Score voor Solano Wonen: 1/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Nee