Scarban

Product

Esther

Gewoon doen. Het beschermt de kwetsbare huid tegen verbranding en alleen daarom al is het het waard. Wij hebben het gebruikt voor een hoofdwond, je wilt echt niet de rest van je leven met een verbrand litteken rondlopen. Of het echt de genezing versnelt of de huid helpt kan ik niet met zekerheid zeggen, want ik heb geen stukje huid waarmee ik het kan vergelijken (en een litteken gaat sowieso door bepaalde fases), maar dat boeit niet, want bescherming tegen de zon is wel heel erg belangrijk bij een litteken. Het ging hier om een diepe hoofdwond bij een jongetje. Je voelt het littekenweefsel wel zitten, dat is niet verdwenen ofzo. Maar daarom zeg ik, ik weet niet hoe het zou zijn geweest zonder de pleisters, in ieder geval is het litteken nu licht van kleur ipv permanent verbrand. Het schoonmaken is overigens heel makkelijk, gewoon ff wat van die zeep erop, wrijven, afspoelen en laten drogen op een keukenpapiertje. Ik had vier kleine pleisters uit 1 zo'n vel geknipt en heb er nu dus nog potentieel vier over en we doen er al zo'n 5 maanden mee. Hij slaapt er ook gewoon mee en ermee naar een recreatief zwembad kan ook, alleen voor een zwemtraining gaat hij wel af om hem niet kwijt te raken.

Score voor Scarban: 4.5/5
Scarban Light Formaat: 5 x 7,5 cm