Furkan

Ik ben diep teleurgesteld in Samsung en hun reparatiepartner Dynafix. Na twee mislukte reparaties van mijn Samsung Galaxy Z Flip 5 sta ik nog steeds met een niet-functionerend toestel en een klantenservice die geen enkele verantwoordelijkheid lijkt te nemen.

Loyale klant:
Ik ben al jarenlang een zeer loyale klant van Samsung. Vrijwel al mijn tech-aankopen doe ik elk jaar opnieuw bij hen, omdat ik altijd vertrouwen had in de kwaliteit van hun producten en hun klantenservice. Helaas heeft deze situatie mijn vertrouwen ernstig geschaad.

Wat is er gebeurd?

Eerste reparatie: Bij de Samsung Experience Store in Utrecht werd 99% van mijn toestel vervangen. Dat een toestel zo’n ingrijpende reparatie nodig heeft, suggereert een ernstige productiefout.

Tweede reparatie bij Dynafix: Mijn oorspronkelijke klacht over WiFi-problemen werd volledig genegeerd. Sterker nog, het toestel kwam terug met méér problemen dan voorheen:

De powerknop is nu zo diep in het frame gedrukt dat deze alleen met extreem veel kracht te bedienen is, waardoor het toestel praktisch onbruikbaar is.
De achterkant van het toestel zit nu onder de krassen, terwijl mijn telefoon altijd in een hoesje is gebruikt en in perfecte staat is opgestuurd.
Schandalige communicatie: Samsung vroeg mij om foto’s van vóór en na de reparatie—alsof iedereen zomaar een tweede toestel heeft liggen om dit te doen. Gelukkig kon ik hieraan voldoen en stuurde ik duidelijke foto's mee. In plaats van mijn klacht serieus te nemen, kreeg ik een e-mail met de volgende inhoud:

"Goed nieuws! Ik heb voor u contact opgenomen met Dynafix en uw klacht met hen besproken. Zij geven aan u het voordeel van de twijfel te geven, en geven aan dat u nogmaals uw telefoon ter reparatie kan aanmelden."

Het "voordeel van de twijfel" krijgen is allesbehalve goed nieuws; het is respectloos en insinueert dat ik mijn situatie zou overdrijven of onwaarheden zou verkondigen.

Wat had ik verwacht?
Na twee mislukte reparaties verwacht ik óf een volledig nieuw toestel (geen gereviseerd toestel) óf een terugbetaling van het aankoopbedrag, conform mijn wettelijke rechten als consument. Helaas blijft Samsung in gebreke.

Conclusie:
Ik heb Samsung formeel in gebreke gesteld en overweeg juridische stappen. Het feit dat een loyale klant, die jarenlang trouw alle tech-aankopen bij Samsung heeft gedaan, zo wordt behandeld, is ronduit schokkend. Ik raad iedereen aan twee keer na te denken voordat je een product bij Samsung aanschaft, zeker gezien hun lakse houding bij problemen.

Score voor Samsung NL: 1/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Nee
Galaxy Z Flip 5