Oxxio

Hans Stap

Ik ben via vereniging Eigen Huis overgestapt naar een collectief contract via OXXIO. Had ik dat maar nooit gedaan! De enorm slechte wijze van communicatie naar mij als klant is de reden van mijn oordeel over uw bedrijf. Ik heb een leveringsovereenkomst met OXXIO gesloten waarin een maandbedrag is opgenomen van € 102,- OXXIO heeft eenzijdig niet dit overeengekomen maandbedrag maar zonder mij daarin te kennen de 1e maand € 147,- afgeschreven. Ik heb over de wijze van afschrijving door OXXIO geprobeerd contact te zoeken via een contactformulier op uw website. Daarin staat aan de klant vermeld dat OXXIO binnen 5 werkdagen een reactie zal afgeven over de inhoud van datgene wat de klant in het contactformulier van OXXIO heeft aangegeven. Tot op heden (13-5-21) nog geen enkele reactie van OXXIO. Ik heb de vereniging EH ingeschakeld en de ACM. Voorafgaande aan dit alles heb ik als klant een 3 tal mailberichten ontvangen waarin niet ingegaan wordt op de inhoud die ik hierboven meld. Als deze inkomende mails bij mij wilt "beantwoorden" dan krijg je ze weer terug met de melding "niet aangekomen". Oftewel, OXXIO heeft liever niet dat je ingaat op het antwoord wat aan de klant is kenbaar gemaakt. Telefonisch is het ook onmogelijk om OXXIO te bereiken en je mag het doen met een "chatbox" met een algoritme wat de meest onzinnige antwoorden geeft. Er is voor OXXIO nog veel werk aan de winkel m.b.t. communicatie. Ik heb inmiddels het besluit genomen om het 1 jarige contract wat op 8-4-22 verloopt niet te verlengen en weer gauw terug te gaan naar mijn vorige energieleverancier.
Inmiddels de € 147 van de 1e maandafschrijving gestorneerd en gelijktijdig het overeengekomen maandbedrag van € 102,- overgemaakt. Vervolgens krijg je een melding van OXXIO dat er nog € 45,- openstaat en dat - indien dit nog openstaande bedrag niet voor 19 mei 2021 is overgemaakt - er een boete van minimaal € 20,- bovenop het openstaande bedrag in rekening gebracht zal worden. Kortom, wat een ongekende brutaliteit van OXXIO om het door henzelf gecreeerde probleem met een boete bij de klant neer te leggen. Dat is nog eens echt communiceren!

Score voor Oxxio: 1/5