Op zich is de ervaring prima maar gebrekkige informatie tav. het testament wat betreft de aanwezigheid van huwelijkse voorwaarden.
Nergens wordt deze toch wel zwaar wegende info verstrekt en dan word je daar pas bij de notaris mee geconfronteerd en moet dan uitgezocht worden wat dit voor jou inhoudt!!!
Sterk verbeterpunt zou zijn klanten opmerkzaam te maken op de mogelijke aanwezigheid van huwelijkse voorwaarden,niet iedereen is getrouwd in gemeenschap van goederen.
Ik vind dit wel een " makke" !!!
Bij het scheiden van de markt kwam de situatie van de huwelijkse voorwaarden ter sprake en waren wij stomverbaasd terwijl de akte al gepasseerd was!!!Er was zelfs sprake van lichte paniek.
Reactie Nunotariaat:
Dank voor uw review. Het maakt voor de inhoud van onze testamenten niet uit of u in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden bent gehuwd. Het kan soms wel wenselijk zijn om de huwelijkse voorwaarden aan te passen. Dit staat echter geheel los van de testamenten. De notaris kan u hierover in voorkomend geval adviseren. Dat is hier ook gebeurd.