Ik had er niet eerder van gehoord maar het goede doel wees me hierop. Het invullen was erg gemakkelijk ook al waren niet alle vragen even gemakkelijk te beantwoorden. Maar heb vragen gesteld aan NuTestament en overleg gepleegd met de nabestaanden. Van beide kreeg ik snel reactie zodat het invullen zo'n 3 dagen in beslag namen wat aanzienlijk sneller is dan de jaren daarvoor waarin ik steeds van plan was een testament te maken maar het steeds heb uitgesteld.
Erg prettig was dat je na iedere vraag kunt opslaan en op een later tijdstip kunt verder gaan. Vragen die je al hebt beantwoord kun je corrigeren. Pas aan het einde van de vragenlijst krijg je het overzicht en als dit naar wens is, kan je overgaan tot betaling wat prima ging en krijg je daarna het concept van je testament.
Vanwege de vakantieperiode duurde de afspraak met de notaris wat langer maar het gesprek zelf verliep gemoedelijk en waren de vragen die gesteld werden meer om je testament toe te lichten. Dus allemaal van die moeilijke vragen, waar ik nogal tegenop zag en misschien wel weer verkeerd had beantwoord (met achteraf twijfels) bleven nu achterwege. Dit omdat je dat al van tevoren in je eigen tempo hebt kunnen doen.