De terugkoppeling en informatie over de inschrijving
Ik heb geleerd wat ik wilde leren
Mevr. Sandy Janssen
De cursus had voor mij als ervaren adviseur helaas weinig toegevoegde waarde. De inhoud sloot onvoldoende aan bij deelnemers die al ruime ervaring hebben met SCL én over voldoende interview vaardigheden beschikken. Vanuit die optiek zou het logisch en passend zijn om ervaren adviseurs de mogelijkheid te bieden tot vrijstelling, of om ten minste een aangepast programma te overwegen voor deze doelgroep. Ook voor deelnemers met minder ervaring bleek de setting niet optimaal. Door de grote verschillen in kennis en ervaringsniveau kwamen zij onvoldoende tot hun recht, wat de dynamiek in de groep niet ten goede kwam. Het programma bood voor hen weinig houvast, juist omdat er onvoldoende ruimte was om op maat te verdiepen of te oefenen op hun niveau. Samenvattend: goed initiatief, maar op dit moment (nog) niet passend voor de volle breedte van de doelgroep (beste zou zijn om adviseurs vrijstelling te geven).