Wilko

Over het algemeen vind ik het een goede opleiding met een zeer gemotiveerde groep docenten. Vaardigheden van de docenten in de Virtual Classroom vond ik wel iets minder (veel zenden, weinig interactie).

Ik heb me ingeschreven omdat de nieuwe master blauwdruk veel ruimte biedt (of zou moeten bieden) om de opdrachten goed aan te laten sluiten bij mijn beroepspraktijk. Vanuit mijn rol als docent/afstudeerbegeleider in andere opleidingen (HRM en MCC) weet ik dat dit over het algemeen ook zo is. In de opleiding toegepaste psychologie worden in de opdrachten zeer uitgebreide, specifieke contextbeschrijvingen gegeven. Deze worden in mijn optiek feitelijk 'misbruikt' om alsnog een gedetailleerde opdracht mee te geven. Dit zorgde er in mijn geval voor dat ik een onvoldoende heb gekregen omdat ik de opdracht toch naar mijn eigen praktijk toe heb geschreven en twee opdrachten volledig buiten mijn beroepspraktijk heb moeten uitvoeren om aan de opdracht te voldoen. Volgens mij is dit niet de bedoeling.

Voor de volledigheid: dit betreft de opdracht bij de MC Pos. psychologie en persoonlijkheid (je moet dan 2 coachtrajecten doen met zowel persoonlijkheidsvragenlijst als PsyCap analyse) en de opdracht bij MC Gedragsbeïnvloeding (je moet dan bij 3 individuen gewoontegedrag beïnvloeden aan de hand van behavioristische principes). In beide voorbeelden valt dit allemaal onder de contextbeschrijving, maar dit kun je in alle redelijkheid geen contextbeschrijving noemen, dit is echt een opdracht. Volgens mij is dat precies wat NCOI niet meer voor ogen heeft zodat studenten opdrachten juist in hun eigen beroepspraktijk kunnen uitvoeren.

De masterclass Leiderschap en Visie is op zich interessant maar in mijn optiek te ver toegespitst op leiderschap (of eigenlijk leidinggeven) om als generieke masterclass te dienen. In de opleiding toegepaste psychologie zitten studenten die geen leiding geven en ook die ambitie niet hebben. Voor die studenten is het heel moeilijk om de opdracht goed uit te voeren. Dit heb ik ook zelf ervaren omdat ik als ZZP'er in de opleiding zit. De opdracht om een koppeling te maken van mijn persoonlijke visie met die van de organisatie en vervolgens vanuit leiderschap en visie bij te dragen aan verandering wordt dan wel heel ingewikkeld. Overigens is dit voor andere studies een heel mooie masterclass (denk aan MBA, MCC en MHRM), daar moet je namelijk ook echt invloed uitoefenen binnen organisaties. In toegepaste psychologie en onderwijskunde vind ik hem o

Reactie NCOI Opleidingen:

Beste Wilko,
Hartelijk dank voor je uitgebreide en waardevolle feedback. Het is fijn om te horen dat je de opleiding over het algemeen als goed hebt ervaren en dat je de motivatie van onze docenten waardeert. We nemen je opmerkingen over de Virtual Classroom en de interactie daarin serieus en zullen dit zeker meenemen om onze lessen te verbeteren.
Het is jammer om te horen dat de opdrachten niet altijd goed aansloten bij je beroepspraktijk. We streven ernaar dat onze opdrachten relevant en toepasbaar zijn voor alle studenten, en jouw feedback helpt ons om dit beter te realiseren. We zullen je opmerkingen over de contextbeschrijvingen en de specifieke opdrachten bij de masterclasses Positieve Psychologie en Gedragsbeïnvloeding zorgvuldig bekijken.
Wat betreft de masterclass Leiderschap en Visie, begrijpen we dat deze voor sommige studenten minder relevant kan zijn. We waarderen je suggesties en zullen overwegen hoe we deze masterclass beter kunnen afstemmen op de diverse achtergronden en ambities van onze studenten.
Nogmaals bedankt voor je eerlijke feedback en het eindoordeel van 7/10. We blijven ons inzetten om onze opleidingen te verbeteren en hopen dat je toekomstige ervaringen bij NCOI nog positiever zullen zijn.
NCOI Opleidingen

Score voor NCOI Opleidingen: 3.5/5