Moneybird
Beschrijving
Hoe langer je er bij zit, hoe meer ze je gaan irriteren. Veelgebruikte functies zoals je feed worden weggehaald. Opeens doen ze een prijsstijging van 167% voor een bankkoppeling. Ik ga kijken hoe ik zo snel mogelijk weg kan bij deze partij.
Reactie Moneybird:
Bedankt voor je review. Jammer om te horen dat je minder tevreden bent geworden. Sinds 20-10-2023 hebben we een nieuwe feed geïntroduceerd, die wordt al gebruikt voor administraties die vanaf dat moment zijn aangemaakt. Administraties die nog gebruik maakte van de oude feed zijn inderdaad recent ook overgezet naar deze nieuwe feed. We hebben de nieuwe feed geïntroduceerd omdat we van mening zijn dat deze meer overzicht geeft dan de oude feed met de doelen.
Je kunt de oude feed met de doelen nog steeds bereiken via ‘Overzicht’ > ‘Doelen’!
Wat betreft de prijsstijging van de bankkoppeling. Ik vermoed dat je het hebt over de bankkoppeling met Knab. De directe koppeling met Knab wordt per 31-12-2025 stopgezet. Om dan nog steeds je banktransacties van je Knab rekening automatisch in je administratie in te laden, kun je een koppeling maken met Ponto. De koppeling met Ponto is inderdaad wel iets duurder dan de directe Knab koppeling.
We begrijpen dat de overgang naar Ponto vragen oproept, vooral als je de directe koppeling met Knab gewend bent. De oorspronkelijke koppeling, die stamt uit 2016, was gebaseerd op SFTP-technologie die inmiddels verouderd en foutgevoelig is. Knab heeft besloten om deze techniek stop te zetten. Om de betrouwbaarheid en stabiliteit van onze software te garanderen, hebben we gekozen voor Ponto. Dit platform biedt een gestandaardiseerde en toekomstbestendige oplossing die veel voordelen heeft
Deze overstap zorgt ervoor dat je zorgeloos met je Knab-rekening kunt blijven werken, terwijl wij ons kunnen blijven richten op het verder verbeteren van de Moneybird-software.
Als alternatief is het ook mogelijk de transacties handmatig toe te voegen met transactiebestanden (MT940 of CAMT.053) vanuit jouw bank. Daarnaast hebben we onze eigen Betaalrekening, deze biedt een nog betere integratie met je boekhouding.
We hopen op je begrip.