Kousen aanmeten is een vak. Dat wordt weleens vergeten. Veel cliënten weten niet dat er verschillende texturen, merken etc. van kousen zijn. Dat kan nogal een verschil uitmaken met het dragen er van. Als je een gevoelige huid hebt, dan heb je een ander soort textuur nodig, dan iemand die wat meer kan hebben, bijvoorbeeld. Ook zijn er kousen in verschillende kleuren. Cliënten mogen daar wel wat meer over worden ingelicht, zodat ze individuele keuzes kunnen maken. Daarnaast is kennis van de aandoening(en) onontbeerlijk voor het bepalen welke kous geschikt is. Ik ben nu 2x bij Livit geweest, elke keer een andere (jonge, naar mijn mening onervaren)consulent, dus er wordt ook geen relatie opgebouwd; elke keer weer hetzelfde vertellen en hopen dat de informatie overkomt. Ook mag Livit wel in gesprek met de fabrikanten van de kousen over variatie in bijvoorbeeld kleuren, waar ik van hou en die erg beperkt is. Daarnaast zou het ook fijn zijn als er wat tijd wordt ingeruimd voor instructie over zelfmanagement bij het dragen; het aan-uittrekken van de kousen etc. Dit mag wat mij betreft ook in een workshop aangeboden door Livit, zodat een grotere klantengroep bereikt wordt (en er tijd/ kostenbesparend gewerkt kan worden, maar kwaliteit in service wel geboden wordt).
Reviewtitel
Het kan beter