Het apparaat werkt goed. Maar daar wordt niet naar gevraagd. Ik heb een Ninja blender gekocht.
Mijn feedback gaat over de manier waarop jullie omgaan met het verzamelen van ervaringen. De huidige aanpak – een geautomatiseerde reviewaanvraag die zich met name richt op de verzending en afhandeling – is niet effectief. Dit soort vragen zegt niets over mijn daadwerkelijke ervaring met jullie bedrijf of het product en voelt daardoor onpersoonlijk.
Wat mijns inziens veel beter zou werken, is een persoonlijke e-mail waarin wordt gevraagd naar mijn ervaring met het product én jullie service. Dit creëert een band tussen jullie als bedrijf en mij als klant. Het laat zien dat jullie oprechte interesse hebben in hoe ik mijn aankoop heb ervaren. Hierdoor zou ik jullie bedrijf veel serieuzer nemen en het vertrouwen groeien.
Het huidige format, heeft voor mij dezelfde waarde als de standaardreviews van anonieme Chinese internetbedrijven. Iedereen doet het op deze manier, en dat maakt het niet onderscheidend of waardevol.
Mijn tip: maak het persoonlijker. Vraag bijvoorbeeld in een e-mail of alles naar tevredenheid was en hoe ik het product ervaren heb. Dit maakt de feedback niet alleen relevanter, maar versterkt ook de relatie tussen jullie en de klant.
Kortom, de verzending en afhandeling waren prima, maar een betere, persoonlijkere benadering zou jullie als bedrijf naar een hoger niveau tillen.