Landmerk

Heb je beter grip gekregen op de theorie?
Heb je beter leren spreken?
Wist de docent inspirerend te vertellen?
Hoe was de sfeer tijdens de cursus?

Christian van Suchtelen

Het was de meest bijzondere reis die ik ooit heb meegemaakt. Naast het intellectuele deel waarin er veel werd geleerd en vond ik Rome een geweldige stad waar we genoeg vrije tijd voor hadden om te ontdekken. De docenten waren ontzettend sterk en wisten precies waar ze het over hadden. Het is heel leerzaam en bijzonder om je voor een week zo onder te dompelen in de filosofie en retorica, al helemaal wanneer je bent omringt met gemotiveerde studenten. Echt een hele bijzondere ervaring die veel bijdraagt aan je ontwikkeling en hoe je over dingen nadenkt. Als je ervoor openstaat heb ik gemerkt dat je gevormd kan worden door dingen over te nemen of te discussiëren. Ik ben wat aan het ratelen omdat ik het moeilijk vind precies onder woorden te brengen (ondanks de retorica cursus ;)) hoe veel impact de reis heeft gemaakt op mij als student, als filosoof in opleiding en als mens in het algemeen. Ik kan niet wachten tot de volgende reis.

Aan welke cursus heb je deelgenomen?

Retorica Rome

-Ontzettend scherpe docenten die niet alleen duidelijk veel kennis bezitten van het onderwerp maar ook bijzonder goed kunnen doceren. Een schoolvoorbeeld aan docentschap (ik houd ontzettend van Niko)
-Schema was niet te druk waardoor er genoeg vrije tijd was om de stad te ontdekken.
-Gastsprekers waren erg bijzonder en ook de locatie waar we mochten komen.
-Erg mooi hoe we cursus ook werd gekoppeld aan de cursus. Het preken op het Forum Romanum is echt een dierbare herinnering geworden.
-Het eten op het CIAM (mama mia)
-Gemotiveerde groep

Hoewel ik de gastsprekers erg leuk vond en nuttig had ik het leuk gevonden als er een gastspreker was geweest die ook een directe verbinding had met de inhoud van de cursus. (Bijvoorbeeld een politicus die ons iets kon vertellen over zijn retorische vaardigheden en hoe die worden ingezet oid). Ik ben hiermee wel aan het mierenneuken want ik had er eigenlijk niets aan op te merken!

Van welk onderdeel van de cursus heb je het meeste geleerd? Waarom?

Mijn begrip van het spreken is drastisch omhoog gegaan. En ook door het oefenen in de praktijk en de ontvangen tips te incorpereren ben ik vooruitgegaan.

Wat vind je van de website en het aanmeldproces?

Score voor Landmerk: 5/5
Zou je onze training aanbevelen? Ja
Welke cursus heb je gevolgd?: Retorica Rome