Stiltereis / retreat
Wat is je ervaring?
Indrukwekkende, levensveranderende ervaring. Niet per sé alleen maar 'leuk', aangezien je jezelf een aantal keren tegenkomt. Maar 'persoonlijke groei' is dan ook het doel van een dergelijke reis en groei is niet mogelijk zonder af en toe pijn te lijden. Hoewel ik niet weet of ik gauw weer een dergelijke reis zal ondernemen, is het wel een ervaring die ik niet had willen missen. Of ik ooit weer op Stiltereis zou gaan is puur persoonlijk en heeft niets te maken met de organisatie, de mensen, de begeleiders, de omgeving etc.: die waren fantastisch! Liefdevol, verzorgend en deskundig zijn de woorden die het eerst in mij opkomen als ik Toña en Dora (de professionele begeleiders van Healing Space) moet beschrijven. Er is veel gelachen en gehuild in een bijna sprookjesachtige omgeving van Pinakates, Griekenland. Ook prettig aan zo'n reis: je komt gelijkgestemden tegen. Ondanks dat je niet of nauwelijks met elkaar praat - met uitzondering van de "talking circles" en de laatste 'vrije dag' (erg prettige zeil-excursie!) - bouw je toch een onvergetelijke band met elkaar op.