WAARDELOOS !!!
Ik ben weken bezig geweest met het ontwerpen van een dik fotoboek. Het moeilijkst was aan de zij- en bovenkanten dezelfde marges aan te houden en om de foto's op één pagina op de manier zoals ik het wilde uit te lijnen. De magnetische uitlijning van Fotofabriek bleek namelijk niet perfect te werken. Dan maar handmatig, met liniaaltje erbij. Ik kreeg er bijna schele ogen van. Opgelucht als het lukte. Het was een groot project. Hé, hoe kan dat, constateerde ik elke ochtend weer als ik met het project verder ging: de foto's zijn ineens niet meer met die precisie die ik heb aangehouden uitgelijnd en de marges aan de zij- en bovenkanten zijn niet meer zoals ik ze ingegeven heb. Verdorie, kon ik weer opnieuw beginnen! Elke dag dat ik foto's toevoegde moesten de marges van eerdere pagina's weer worden bijgesteld. Ongelofelijk frustrerend, maar ophouden wilde ik niet, ik was er al te lang mee bezig geweest.
Eindelijk was het boek klaar. Fotofabriek zond een preview. Prachtig: het zag eruit zoals ik het hebben wilde. Om helemaal zeker te zijn van het resultaat betaalde ik ruim 10 euro extra voor een extra controle door Fotofabriek. Gaven zij mij het advies om aan de marges te werken, ik moest de foto's een halve cm van de stippellijn af plaatsen om wegvallen te voorkomen (!). Achttien pagina's zou ik overnieuw moeten doen.
Hoe kan dat nu, de preview zag er toch goed uit? Blijkt ineens dat zij zich niet aan hun stippellijnen, noch aan hun preview kunnen houden. Het is "natuurlijk" handwerk, zei het meisje van de klantenservice, en met handwerk is "natuurlijk" niet alles even precies. Zelf houden we een marge van 1 tot 3 mm aan als onzekere factor bij het snijden, zei ze. We kunnen niet garanderen dat de snijlijnen op de millimeter precies op de stippellijnen van een ontwerp vallen.
"Waarom geeft u mij dan een preview waar u zich niet aan houdt?", vroeg ik tevergeefs. Het meisje zei: "We waarschuwen ervoor voordat u aan het boek begint, u heeft dat waarschijnlijk over het hoofd gezien". Dat bleek onwaar, zag ik achteraf toen ik het controleerde. Er staat als waarschuwing geen woord over het feit dat de door hen aangegeven snijlijn uiteindelijk misschien niet de snijlijn zal zijn. Er staat: "Vul het gebied buiten de stippellijn volledig om witranden te voorkomen. Plaats tekst ruim binnen de snijlijn."
Dat heb ik alle twee gedaan. Maar als Fotofabriek zelf zich niet aan de door hen aangegeven snijlijnen houdt, hoe weet een klant dan waar hij aan toe is?
Als ik dit geweten had, was ik nooit aan een fotoboek bij dit bedrijf begonnen en ik raad het u ook ten sterkste af.
Ik wil mijn boek niet hebben.
Reactie Fotofabriek.nl:
Goedemiddag!
Bedankt voor uw feedback. Ik vind het jammer om te lezen dat u een slechte ervaring heeft gehad met de online editor. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wij hadden u hier ook graag bij willen helpen.
Vanmiddag hebben wij elkaar gesproken en ik had het onderstaande graag telefonisch willen toelichten. Hier heb ik helaas niet de kans voor gekregen, omdat de telefoonverbinding werd verbroken.
Uw bestelling is geplaatst met een extra controle. Bij een extra controle controleren wij op witranden, kwaliteit van de omslag, uitlijning van teksten en foto’s. Wanneer wij tijdens een controle constateren dat er bepaalde zaken niet goed zullen uitpakken, dan wordt een klant hier op geattendeerd. Wij willen natuurlijk dat u tevreden bent met het eindresultaat van uw fotoboek.
In onze opmaakprogramma’s staan er stippellijnen om aan te geven waar er gesneden gaat worden.
Via de onderstaande link geven wij adviezen die u kunt toepassen tijdens het opmaken van een fotoboek.
Wanneer wij tijdens een extra controle zien dat een uitlijning van een foto slecht kan uitpakken, dan willen wij u helpen om u hier op te attenderen, zodat u de mogelijkheid heeft om dit nog aan te passen. Hier heeft u namelijk ook extra voor betaald.
De preview is altijd een zo goed mogelijke benadering van het echte product, maar kan afwijkingen vertonen t.o.v. het daadwerkelijke geprinte eindproduct.
Onder het kopje preview vindt u hier iets meer uitleg over.
Nu begrijp ik uit het mailcontact dat wij het nu voor u hebben opgelost door uw bestelling te annuleren en het aankoopbedrag terug te storten.
Mocht u in de toekomst een foto product nodig zijn, neem gerust contact op met de klantenservice, zodat wij u verder kunnen helpen om het soepel te laten verlopen.
Team Fotofabriek