Henk van Duinen

Voor de tweede keer een groot fotoboek gemaakt [liggend A4] van ruim 140 pagina’s. Eindresultaat ben ik zeer tevreden over en ook de reacties van mensen die het fotoboek hebben bekeken waren heel positief. Ze wilden ook altijd weten waar ik dit heb laten maken. Het zelf samenstellen van zo’n boek blijft echter heel veel werk en niet alle onderdelen zijn echt gebruikersvriendelijk. Ik werk met MacOS en weet niet of dat ermee te maken heeft?
Voor een groot fotoboek is het handig wanneer er paginanummers op komen te staan. Ik heb in Excel een inhoudsopgave gemaakt met een korte omschrijving. Bij het toevoegen van paginanummers is het een heel karwei om de nummers goed zichtbaar te krijgen, elke pagina ziet er anders uit. Je moet dus echt per pagina dit doen: verplaatsen, andere kleur geven, e.d.. Bij het tweede boek ben helaas de nummering vergeten, daar kwam ik achter toen het boek al gedrukt was. Jammer dat dit bij de eindcontrole niet gevraagd werd!
Het overzicht van de sjablonen die je zelf hebt toegevoegd [gebruiker sjablonen] is heel onduidelijk. De liggende A4 worden staand weergegeven, probeer dan het sjabloon dat je zoekt nog maar eens terug te vinden. Dit is echt een heel vervelend min-punt waar je dus op elke pagina tegenaan loopt! Productsjablonen worden trouwens wel liggend weergegeven!

Wat vond u sterke punten?

De eindcontrole heb ik beide keren laten doen en was erg nuttig en op sommige pagina’s zeer noodzakelijk. Je leert er ook veel van en bij een volgende boek maak je niet snel weer dezelfde fouten.
Dat het boek online staat en kunt delen met anderen is ook een sterk punt.

Score voor Fotofabriek.nl: 4/5
Zou u Fotofabriek aanbevelen? Ja