Ik ben bij fotofabriek terecht gekomen omdat deze als beste uit de test is gekomen. Helaas is mijn ervaring minder positief. Dan heb ik het met name over de software. Ik heb als bij verschillende aanbieders een fotoalbum gemaakt (kruidvat, shopfish, hema, aldi) maar geen enkele software vind ik zo moeilijk werken als die van fotofabriek. Hij is enorm traag, maar dan ook echt traag. Loopt snel vast en dan ben je weer een deel van je pagina kwijt waar je net mee klaar was, maar ook ingewikkeld als je met je foto's wilt schuiven en daarbij de scherpte wil behouden.
Wel is handig dat je tussendoor gewoon een lege pagina kan toevoegen. Het heeft best wel wat opties maar daarin is het erg zoeken. Helaas ook weer weinig foto indelingen,dit kun je wel makkelijk zelf opslaan als je die vaker wilt bewaren, maar erg weinig keus.
Ik heb een hardcover boek besteld van 29x35. Ik had in het begin de papiersoort geselecteerd die ik waarschijnlijk wilde (lay flat glanzend) Toen het boek af was ging ik mij even verdiepen in welke variaties lay flat en platliggend er waren en toen stond op de website dat dat bij het boek van 29x35 cm niet kon, beide niet. Toen sloeg de frustratie toe, want ik had die in het begin geselecteerd. In het winkelmandje stond die echter wel met de lay flat ligging. Klantenservice gebeld met de vraag of het nu wel of niet mogelijk was, maar mij vraag werd niet echt begrepen: wat is uw probleem dan als het in het winkelmandje goed wordt aangegeven. Na 3 keer uitleggen het maar gewoon besteld.
Een erg mooi boek thuis gekregen, gelukkig met het goede papier (lay flat glanzend) maar op de website staat dus dit dit niet kan bij dit formaat. De afdrukkwaliteit is echt top! De foto's zijn haarscherp, stevig papier en mooi gebonden. Dus daarin is fotofabriek echt top! Maar het heeft zoveel frustratie tussendoor opgeleverd (software en het gedoe met het papier/klantenservice) dat ik daardoor hier nooit meer een boek zou bestellen. Erg jammer, aangezien de kwaliteit van het product zelf er dus wel is.
Super afdrukkwaliteit, scherpe foto's tot in detail. Boek ziet er strak en netjes uit, mooi gebonden.