Kwalititatief goed fotoboek! Het was de eerste keer dat ik een fotoboek maakte via fotofabriek en het kostte me de nodige moeite om erachter te komen hoe alles werkt. Ik koos voor fotofabriek omdat ik inschatte aan 120 pagina's niet genoeg te hebben en ik eens wilde ervaren of jullie software gebruiksvriendelijker is dan Blurb (antwoord: ja). Youtubefilmpjes over fotofabriek zijn uitermate inspiratieloos (alleen de stem al) en gaven mij niet de info die ik zocht. De voorbeelden gingen allemaal over (drukke) achtergronden en foto's over elkaar heen zetten, terwijl ik juist zocht naar een mooie pagina-indeling, netjes uitgelijnde foto's (2-6 per pagina) en een rustige achtergrond. Wat ik lastig te zien vind bij Fotofabriek is de pagina-indeling. Ik koos voor A4-liggend en de paginaindeling bij gebruikersjablonen lieten een staande indeling zien, zodat niet goed te zien was of de indeling betrekking had op staande of liggende foto's. Tip: laat gebruikersjablonen corresponderen met gekozen formaat boek: liggend/staand.
Daarnaast zou het handig zijn als er meer standaardsjablonen zijn. Bijvoorbeeld bij A4-liggend verschillende varianten met 4 - 6 foto's per (enkele) pagina zonder dat de foto's overlappen.

Wat viel je in positieve zin op aan Fotofabriek

Supersnel! Prima tevreden over fotoboek.

Score voor Fotofabriek.nl: 5/5
Zou je Fotofabriek aanbevelen? Ja