Jammer dat het verleng aanbod niet erg goedkoop was. Pas na een telefoontje kon er toch een aantrekkelijk bod gedaan worden.
Verleng mails met de woorden dat we je graag willen houden ook aantrekkelijk maken door goede prijs te bieden
Reactie ENGIE Energie Nederland:
Goedemorgen,
Dank u wel voor uw review. Als ik u goed begrepen heb dan zou u telefonisch benaderd willen worden wanneer er een scherper aanbod gedaan kan worden.
Wanneer u een lopende overeenkomst heeft, waarin u uw leveringstarieven vast heeft staan, dan klopt het dat u niet wordt benaderd voor een nieuw aanbod wanneer de leveringstarieven scherper zijn. Dit is vanwege meerdere factoren.
U bent akkoord gegaan met uw overeenkomst voor een bepaalde tijd waarin u de keuze heeft gemaakt om uw leveringstarieven vast te zetten . Voor deze periode hebben wij uw energie ingekocht tegen de marktprijs van dat moment. Wij gaan er dan ook van uit dat wanneer iemand een overeenkomst kiest van 1 of 3 jaar, dat de klant deze ook uitdient.
De leveringstarieven wijzigen maandelijks. Het kan dan inderdaad voorkomen dat er een moment is waarop de leveringstarieven wat scherper zijn dan de leveringstarieven waar u voor aan bent gemeld. Echter is de mogelijkheid er ook dat de leveringstarieven hoger liggen dan de tariefprijzen in uw contract. Wanneer u graag mee wenst te gaan in de tariefwijzigingen zou wellicht de keuze kunnen maken voor een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Deze overeenkomst is maandelijks opzegbaar en hierin maakt u gebruik van de variabele leveringstarieven, welke twee keer per jaar zullen worden aangepast naar de huidige marktprijzen.
Wanneer u een overeenkomst heeft voor een langere periode dan gaat u automatisch een verleningsaanbod van ons ontvangen wanneer uw contract afloopt. Het is dan ook niet gebruikelijk om contracten open te breken voor nieuwe overeenkomsten en klanten hiervoor te benaderen.
Natuurlijk zijn wij wel heel blij met onze bestaande klanten en willen wij deze loyaliteit ook belonen. Echter willen wij ook geen onderscheid maken tussen bestaande klanten en nieuwe klanten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om iedereen dezelfde scherpe leveringstarieven aan te kunnen bieden.
Ik hoop dat ik u hiermee wat meer heb kunnen informeren. Wanneer u nog vragen heeft dan horen wij dit uiteraard graag. Ik kijk graag met u mee waar wij u van service in kunnen voorzien.
Niesje - Webcare