Ten onrechte BTW berekend op zonnepaneel producten. dit maakt ze in mijn ogen niet erg betrouwbaar. Navraag bij de belastingdienst heeft me geleerd dat het niet klopt.
Heb ik nog niet,
Reactie Elektramat NL:
Beste Troy,
Dank je wel voor je bericht.
Graag wil ik dieper ingaan op het vraagstuk rondom de BTW-vrijstelling die door de overheid is ingevoerd, en de specifieke uitdagingen die dit met zich meebrengt voor onze webshop.
Belangrijk om te weten is dat de huidige regeling lijkt te zijn ontworpen met het oog op installateurs en verkopers van zonnepanelen. Wij zijn geen van beiden. Dit betekent dat wij, als webshop, te maken krijgen met aanzienlijke praktische obstakels bij het voldoen aan de strikte vereisten van de Belastingdienst. Hierdoor is het momenteel niet mogelijk om artikelen die bestemd zijn voor de installatie van nieuwe zonnepanelen te factureren tegen het BTW-tarief van 0%.
Bovendien is het van essentieel belang om te benadrukken dat de BTW-vrijstelling alleen van toepassing is op de aanleg van een geheel nieuwe installatie van zonnepanelen. Het aanschaffen van individuele onderdelen zoals kabels en/of een pv-verdeler biedt geen garantie dat het om een nieuwe installatie gaat. Dit voegt een extra complexiteit toe aan het proces. Gaat het immers om vervanging, dan moet de BTW wel in rekening worden gebracht.
Door dit alles kunnen wij als webshop niet met zekerheid vaststellen of je als klant wel of niet recht hebt op 0% BTW. Omdat we dat niet vast kunnen stellen, verwacht de belastingdienst van ons dat we deze BTW wel afdragen. We hebben dan ook geen andere keuze dan deze in rekening te brengen.
Indien je nog verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.
Team Elektramat