Recensie van mijn ervaring met Cruise Travel en Oceania Cruises
Eerder heb ik mijn vakantie via Chruise Travel geboekt daarom had ik besloten om mijn laatste reis ook via Cruise Travel te boeken. Helaas moet ik zeggen dat mijn ervaring met deze organisatie verre van positief was.
Boekingsproces:
Het boekingssysteem van Cruise Travel liet veel te wensen over. Het was niet gebruiksvriendelijk en leidde tot veel verwarring. De communicatie vanuit hun kant was minimaal, waardoor ik zelf moest achterhalen hoe het systeem werkte en welke stappen ik moest volgen om alles goed te regelen. Het voelde alsof ik meer moeite moest doen om mijn reis te boeken dan ik had verwacht, en dat is niet hoe ik een vakantie wil beginnen. Het systeem werkte niet goed en ik kon niet de foute gegevens corrigeren.
Klantenservice:
Wat me het meeste teleurstelde, was de totale afwezigheid van communicatie en proactieve klantenservice. Ik kreeg het gevoel dat ik als klant niet meer gewaardeerd werd, maar simpelweg als een nummer werd behandeld. Vroeger kreeg je nog persoonlijke begeleiding, maar nu moest ik alles zelf uitzoeken en geregeld krijgen. Zelfs toen ik contact opnam, was de ondersteuning minimaal en niet oplossingsgericht.
Zelf contact gelegd via de rederij
Toen ik direct contact met Oceania opnam, werd ik uitzonderlijk goed behandeld. Hun klantenservice was professioneel, vriendelijk en behulpzaam. Ik kreeg alle informatie die ik nodig had en voelde me echt gewaardeerd als klant. Dit was een verademing in vergelijking met de ervaring die ik had via Cruise Travel.
Conclusie:
Het is jammer dat Cruise Travel niet het niveau van klantenservice biedt dat ik verwachtte, vooral omdat ze samenwerken met grote namen zoals Oceania. Hun onpersoonlijke benadering en gebrekkige communicatie hebben ervoor gezorgd dat mijn vakantievoorbereidingen veel stressvoller waren dan nodig. Gelukkig werd alles goed geregeld toen ik rechtstreeks met Oceania zelf contact had. Dit is zeker iets waar Cruise Travel veel van kan leren.
Ik hoop dat deze feedback bijdraagt aan een verbetering van hun diensten voor toekomstige klanten.
Reactie Cruise Travel:
Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw uitgebreide ervaring met ons te delen. Wij vinden het oprecht jammer om te lezen dat uw recente boeking via Cruise Travel niet aan uw verwachtingen heeft voldaan. Uw feedback is voor ons zeer waardevol, omdat wij voortdurend streven naar verbetering van onze dienstverlening.
Het spijt ons dat ons boekingssysteem niet gebruiksvriendelijk voor u was en dat het corrigeren van gegevens niet soepel verliep. Dit is uiteraard niet de ervaring die wij willen bieden. Wij nemen uw opmerkingen serieus en zullen uw bevindingen intern bespreken om te bekijken hoe wij onze processen en het systeem verder kunnen optimaliseren.
Wij betreuren het dat u onze communicatie als minimaal en niet proactief heeft ervaren. Persoonlijke service en goede bereikbaarheid zijn voor ons belangrijke kernwaarden, en het doet ons dan ook pijn om te horen dat u dit anders heeft beleefd. Wij zullen deze punten zeker meenemen in onze evaluatie, zodat wij onze klanten in de toekomst beter en persoonlijker kunnen ondersteunen.
Het is fijn om te horen dat Oceania u uitstekend heeft geholpen. Wij streven ernaar dat onze eigen service naadloos aansluit bij die van onze partners, en uw ervaring geeft duidelijk aan dat wij hier verbetering in kunnen aanbrengen. Dank dat u dit met ons deelt.
Nogmaals dank voor uw eerlijke en uitgebreide feedback. Wij hopen oprecht dat wij u in het verdere proces kunnen laten zien dat wij wel degelijk waarde hechten aan onze klanten en dat wij leren van de punten die u aangeeft. Mocht u nog vragen hebben of iets willen bespreken, dan staan wij altijd voor u klaar.
Team Cruisetravel