Fam. van de V.

Maanden vertraging, juridische stappen en alsnog duizenden euro’s schade

Mei 2026 - Wij hebben in december 2025 via Mark Leferink van CPL Engines een gereviseerd motorblok voor een Volkswagen T5 gekocht.

Na bestelling en betaling werd het motorblok bijna een maand later geleverd dan vooraf afgesproken, terwijl onze garage tijd voor de inbouw had gereserveerd. Ook verliep de afstemming rondom transport moeizaam en moesten wij die grotendeels zelf afhandelen, waardoor verdere vertraging ontstond.

Na levering ontstonden direct ernstige problemen met het gereviseerde motorblok en liep deze vast. Volgens de bevindingen van de garage die de motor onderzocht, was sprake van interne schade die mogelijk verband hield met een productiefout of defect in het geleverde motorblok.

Dat kan helaas gebeuren. Waar wij uiteindelijk vooral op zijn vastgelopen, was niet het defect zelf, maar de manier waarop daarna met onze melding en met ons als klant is omgegaan.

Wat volgde waren maanden van vertragingen, discussies, het niet erkennen van onze melding, uitblijven van reactie, zelf overal achteraan moeten gaan en voortdurend nieuwe redenen die nergens toe leidden.

Daarnaast werden mogelijke oorzaken van de problemen voortdurend buiten CPL Engines gezocht. Er werd verwezen naar externe factoren, onderdelen buiten de motor of de garage die de motor had ingebouwd, terwijl wij juist bleven aandringen op een concrete oplossing.

Wij kregen maandenlang wisselende argumenten waardoor wij niet geholpen konden worden: verblijf in het buitenland, ziekte, drukte, migraine, vaderschapsverlof, "moet je bij mijn collega zijn", "zet het even op de mail" en "geef me even een paar weken tijd", om vervolgens niet te reageren of opnieuw met hetzelfde argument te komen.

Ook werd pas ná levering en inbouw verwezen naar montagevoorwaarden, garantievoorwaarden en instructies die volgens CPL Engines van toepassing zouden zijn. Deze documenten en de garantievoorwaarden waar op de factuur naar werd verwezen, hebben wij ondanks herhaalde verzoeken nooit ontvangen.

Omdat een oplossing uitbleef, hebben wij extra onderzoeken, aanvullende werkzaamheden en uiteindelijk juridische stappen moeten nemen.

Pas na dagvaarding en een kort geding is door de rechter bepaald dat terugbetaling binnen 14 dagen moest plaatsvinden en de defecte motor retour moest worden genomen.

Zelfs daarna bleef volledige afhandeling uit en moesten verdere juridische stappen via een deurwaarder worden voorbereid.

Dat zelfs na een rechterlijke uitspraak en een duidelijke terugbetalingsverplichting opnieuw moest worden aangedrongen op nakoming van de uitspraak, vinden wij tekenend voor de wijze waarop gedurende het gehele traject met ons als klant is omgegaan.

Ondanks de rechterlijke uitkomst bleven wij achter met ruim € 2.000 extra kosten, circa vijf maanden vertraging en uiteindelijk een voertuig zonder werkende motor.

Als wij vooraf hadden geweten hoe dit traject zou verlopen, hadden wij deze aankoop nooit gedaan.

Aan het einde van dit traject hebben wij ons verdiept in de achtergrond van CPL Engines en Mark Leferink.

Ons advies aan toekomstige kopers: verdiep u vooraf zorgvuldig in eerdere ervaringen van klanten en zorg voor een goede rechtsbijstandsverzekering.

Score voor CPL Engines NL: 0.5/5
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Nee
Gereviseerd Volkswagen T5-motorblok / Revisiemotor...