Voor mij was deze cursus absoluut niet waardevol.
Ten eerste omdat ik de cursus "opleiding adviseur energietransitie" deed maar uiteindelijk blijkt dat dat niet één cursus te zijn maar gewoon twee heel verschillende cursussen achter elkaar. Dat betekent dat de helft eigenlijk gewoon een
cursus over adviseren is die absoluut niks te maken heeft met energietransitie. En je hebt dus ook 2 examens.
Misschien heb ik het verkeerd begrepen maar ik vind dit niet helder in de brochure en andere informatie vooraf. Ik dacht het is een geheel.
Maar ook inhoudelijk:
De eerste helft gaat wel over energietransitie maar dan heb je bijvoorbeeld aan het begin al een halve dag waar het alleen maar om klimaatverandering gaat. Dat is echt zonde van de tijd, want iedereen die zon cursus doet weet inmiddels waarom wij dit doen met zn allen.
En voor mij was ook de rest minder relevant want: Mijn werk draait om energietransitie voor bedrijven (op bedrijventerreinen) en daar ging het helemaal niet over. Ik had wel aangegeven dat dit mijn onderwerp is maar ze zeiden het is wel een passend cursus. Nee dus. Docent weet best wat af van het verduurzamen van woningen maar verder niet genoeg over energietransitie en helaas niks van bedrijven(terreinen).
En: Het boek dat bij de cursus hoort van Jan Rotmans is over transities als geheel en heeft een deel van zon 5 pagina's over energietransitie, daar heb je dus ook niks aan.
Eigenlijk krijg je trouwens ook een hele dag minder les over energietransitie omdat je een halve dag tijdens lestijd werkt aan je eigen casus en omdat een halve dag gaat over klimaat...
Dus, voor mij was het echt helemaal niks. Geen aanrader.
Als je gaat werken aan het verduurzamen van woningen dan is de cursus wel handig denk ik. En het deel over adviseren is ook niet heel slecht, maar had dus niks te maken met energietransitie.
Reactie Bestuursacademie Nederland:
Bedankt voor het delen van je uitgebreide review met ons. Het spijt ons te lezen dat je niet tevreden bent over de opleiding. Mocht je een klacht willen indienen betreffende dit onderwerp dan willen we je adviseren om het contactformulier op onze e-connect pagina in te vullen en te versturen. Een van onze studiebegeleiders kunnen je dan verder assisteren. Het is ook mogelijk via één van onze social media kanalen contact met ons op te nemen, indien wij je verder mogen assisteren.
Bestuursacademie Nederland