Docenten, locatie, lesmateriaal allemaal prima.

De examinator van Bbl basis heeft, met alle respect, onvoldoende verstand van zaken om de module-opdracht te kunnen beoordelen. Ik kreeg kritiek die simpelweg (meetbaar objectief) fout was (hij keurde bijvoorbeeld af wat exact hetzelfde in de sheets stond en wat zeker weten correct is). Ik heb ook bezwaar ingediend met een heleboel extra uitleg. Tot mijn grote verbazing werd mijn bezwaar beoordeel door dezelfde examinator! En hij reageerde niet eens inhoudelijk op mijn argumenten.

Als ik kijk naar het niveau van de cursus (MBO+ meen ik), vind ik de module-opdracht van Bbl basis en Persoonlijke effectiviteit prima. De module-opdracht van Omgevingsrecht vind ik echter van een totaal andere orde, zowel vergeleken met de andere modules als vergeleken met de casussen die in de les behandeld zijn. Daar komt nog bij dat van de 3 lesdagen er slechts 1 over de Omgevingswet is gegaan en die moest gebruikt worden voor de module-opdracht.

Ik zijn algemeenheid vind ik 3 lessen per module erg weinig, waardoor er weinig verdieping is. Je moet daarom heel veel zelfstudie doen en vervolgens ook nog een module-opdracht maken. Er dan zit er vervolgens maar 2 weken tussen de modules onderling, waardoor je eigenlijk te weinig tijd hebt om eerst de ene goed af te ronden en dan de volgende, of je bent (naast je werk) continu bezig.

Tot slot stonden er in de syllabus van module Persoonlijke effectiviteit en communicatie behoorlijk veel taalfouten. Ik vind dat niet kunnen.

Gezien het bovenstaande, maar 2 sterren.
Ik zou graag AWB2 willen doen, maar dan ga ik toch bij een andere aanbieder. Waar er in ieder geval meer lessen zijn per module en hopelijk is er dan dus meer verdieping en meer tijd om te leren.

Reactie Bestuursacademie Nederland:

Bedankt voor je review. Fijn dat je tevreden bent over de docenten, locatie en het lesmateriaal. Verder spijt het ons te lezen dat je niet tevreden bent over de beoordeling. Mocht je een klacht willen indienen betreffende dit onderwerp dan willen we je adviseren om het contactformulier op onze e-connect pagina in te vullen en te versturen. Een van onze studiebegeleiders kunnen je dan verder assisteren. Het is ook mogelijk via één van onze social media kanalen contact met ons op te nemen, indien wij je verder mogen assisteren.
Bestuursacademie Nederland

Score voor Bestuursacademie Nederland: 2/5