Op zich prima ervaring. Verkoper reageert snel, vriendelijk, 2 probleempjes werden gemaakt. Enigste wat ik niet netjes vind, ik koop de auto voor de vraagprijs wat op de website staat. Er wordt mij gevraagd of ik interesse heb ik extra garantie paketten, wat ik aangeef dat niet te willen omdat ik volgens de wet gewoon recht heb op garantie, dat er vervolgens een factuur wordt opgemaakt waarin een duurdere prijs komt te staan dan waarmee geadverteerd werd, en korting gegeven tot aan de vraagprijs en met de text dat ik de garantie afkoop en geen recht daarop heb. Ik heb zelf nog nooit eerder een auto gekocht maar hier werd mij door mensen met kennis wel op gewezen dat dit niet netjes is gedaan. Maargoed, hoop dat de auto blijft functioneren zoals het hoort dan hoeft dit geen probleem te worden.
Kon op mijn gemak proefrit maken
Dat truukje om garantie bij te kopen kan, maar als ik dat niet wil vind ik niet dat er op de factuur een duurdere prijs komt met korting dat ik de garantie afkoop.
Reactie Auto-roelofs.nl:
Beste Jessica,
Dankjewel voor het delen van jouw ervaring met ons bedrijf. Fijn om te lezen dat je overwegend tevreden bent en ons beoordeelt met 8 van de tien sterren.
Het spijt ons dat we het verschil tussen “non conformiteit” , wat ook wel eens “wettelijke garantie” wordt genoemd, en “aanvullende garantie” niet goed bij je over hebben kunnen brengen.
Het recht op kosteloos herstel van een gebrek bij non conformiteit kunnen wij niet uitsluiten. Dat doen wij ook niet. Wij dienen een product te leveren dat op het tijdstip van levering voldoet aan de verwachtingen die men hieraan mag stellen. Dit is onder andere afhankelijk van leeftijd van de auto, kilometerstand, prijs en hetgeen dat met de verkoper is afgesproken. Als er binnen een jaar een defect optreed dat volgens de koper een auto non conform maakt, dienen wij aan te tonen dat het gebrek of de auto niet non conform maakt, of nog niet aanwezig was op het moment van levering. Kunnen wij dat aantonen, hoeven wij dit gebrek niet kosteloos te herstellen.
Onze aanvullende garantie dekt de kosten van herstel, geheel of gedeeltelijk, wanneer er een defect ontstaat dat binnen de garantievoorwaarden valt, gedurende een vastgestelde periode na de aflevering.
Onze auto’s staan voor de full-service prijs in ons systeem. Indien een koper geen aanvullende garantie wilt, wordt er een korting gegeven op deze full-service prijs.
Hopelijk ben ik erin geslaagd je meer duidelijkheid te bieden. Indien dat niet het geval zou zijn leg ik het je graag nog een keer uit tijdens een kop koffie.
Met vriendelijke groeten,
Lex Roelofs